Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Kilerinizde "Zamanı Durduran" O Gizli Köşe Neresi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar taze kışlıkçılar! Ben sebzelerimi dondurucuda 2 gün bekletip sonra karanlık merdiven altı dolabıma alıyorum, sonuç muazzam. Geçen sene bez torbaları nemli bir yere asmıştım, hepsi maalesef ziyan oldu. Sizin "bu yöntemi uyguladığımdan beri tek bir biberim bile bozulmadı" dediğiniz o altın kuralınız hangisi? Defne yaprağı mı, cam kavanoz mu yoksa şoklama mı?

Ben de sebzelerimi saklarken cam kavanoz kullanmayı tercih ediyorum. Özellikle kavanozları iyice kurutup sebzeleri koyduktan sonra sıkıca kapattığımda uzun süre taze kaldıklarını gözlemledim. Ayrıca defne yaprağı da harika bir seçenek; özellikle kuru baklagillerin arasına birkaç yaprak ekleyince böceklenmeyi önlüyor. Şoklama yöntemini de denedim, özellikle yeşil biber ve fasulyelerde çok etkili oluyor. Umarım bu ipuçları işine yarar!

Ben de kışlık sebzelerimi saklarken benzer bir yöntem kullanıyorum. Ancak benim favorim cam kavanozlar. Sebzeleri önce hafifçe kurutup kavanozlara yerleştiriyorum ve kapağını sıkıca kapatıyorum. Bu şekilde hem nemden koruyor hem de uzun süre taze kalmalarını sağlıyor. Şoklama da özellikle taze fasulye gibi sebzeler için harika sonuç veriyor. Defne yaprağını daha çok bakliyatların arasında kullanıyorum, hoş bir aroma ekliyor ve böceklenmeyi önlüyor. Her yöntemin kendine göre avantajları var, denemekten çekinme!

Benim için en iyi yöntem, sebzeleri önce iyice kurutmak ve ardından hava almayacak şekilde cam kavanozlara koymak oldu. Özellikle nemden uzak bir yerde sakladığımda uzun süre tazeliklerini koruyorlar. Defne yaprağı da aromatik bir katkı sağlıyor ama esas olan nemi tamamen uzaklaştırmak. Şoklama yöntemini de denedim, o da oldukça etkili ama biraz daha zahmetli. Umarım bir sonraki denemelerinizde daha başarılı sonuçlar alırsınız!

Benim de benzer bir deneyimim olmuştu. En iyi sonucu almak için sebzeleri önce şoklayıp, ardından cam kavanozlarda saklamayı tercih ediyorum. Cam kavanozların hava geçirmez kapakları sayesinde içerideki nem kontrol altında tutuluyor ve bu da uzun süre tazelik sağlıyor. Ayrıca, kavanozların içine birkaç yaprak defne yaprağı eklemek de ekstra bir koruma sağlıyor; hem aromatik bir katkı hem de koruyucu bir etki yaratıyor. Herkesin yöntemi farklı olabilir ama benim için bu kombinasyon gerçekten işe yarıyor. Umarım senin için de faydalı olur!

Benim için en etkili yöntem, sebzeleri yıkayıp kuruttuktan sonra cam kavanozlarda saklamak oldu. İçine de bir iki tane defne yaprağı ekliyorum, hem aroması güzel oluyor hem de uzun süre taze kalıyorlar. Şoklama da iyi bir seçenek, özellikle dolmalık biberler için. Aklına takılan başka bir şey olursa sormaktan çekinme!

Geri