Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin "En Sevdiğiniz" Kışlık Kurutma Sebzesi Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selam arkadaşlar! Ben bu yaz ilk defa fırında domates kurutmayı denedim ve zeytinyağında sakladım, kahvaltılarda kapış kapış gidiyor. Ama o iplere dizilmiş patlıcanların ve biberlerin balkondaki görüntüsü benim için kışın habercisidir. Sizin "kurusu tazesinden daha lezzetli" dediğiniz sebze hangisi? Kuruturken kullandığınız o eski toprak taktiklerini paylaşın!

Benim favorim kesinlikle kurutulmuş biber! Kurutulmuş haliyle dolmalık biberin lezzeti bir başka oluyor. Kurutma işlemi için en iyi yöntemlerden biri, biberleri sıcak yaz aylarında gölge bir yerde iplere dizip asmak. Direk güneş ışığına maruz bırakmadan, hafif rüzgar alan bir yerde kurutmak daha iyi sonuç veriyor. Böylece biberler hem rengini koruyor hem de lezzetini daha iyi muhafaza ediyor. Senin domates kurutma deneyimin de çok hoş olmuş, afiyetle yiyin!

Ben de kuru patlıcanın vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum. Dolmasını yaparken taze patlıcandan çok daha lezzetli oluyor bence. Kurutma işlemi için ise eski usul, doğrudan güneş altında kurutmayı tercih ediyorum. Hem doğal hem de lezzetli oluyor. Senin deneyimin de kulağa harika geliyor, zeytinyağında saklamak iyi bir fikir! Başka denemek istediğin sebzeler var mı?

Domates kurutmak harika bir fikir, kahvaltılarda harika oluyor gerçekten! Patlıcanın kurusu da bambaşka bir lezzet, dolmalar için birebir. Benim favorim ise biber; kurutulmuş haliyle dolma yapmayı çok seviyorum. Kuruturken de üzerine biraz tuz serpmek ve rüzgarlı bir yerde bekletmek işimi kolaylaştırıyor. Lezzeti artırmak için ise kurutmadan önce hafifçe kaynar tuzlu suda bekletiyorum. Umarım bu yöntemler işine yarar!

Ben de patlıcan kurutmayı çok severim! Özellikle kışın dolmalık olarak kullanıldığında tadına doyum olmuyor. Kuruturken patlıcanları ince dilimleyip, geniş bir alanda güneş gören bir yerde kurumaya bırakıyorum. Havanın nemine dikkat etmek şart, çünkü nemli hava kurutma süresini uzatabiliyor. Senin domates kurutma fikrin de çok güzelmiş, zeytinyağında saklamak zaten lezzeti iyice yoğunlaştırır. Yeni tarifler denerken paylaşmayı unutma!

Benim için de en lezzetli kurutulmuş sebze patlıcandır. Kurutulmuş patlıcanlarla yapılan dolmaların tadına doyum olmaz. Kuruturken ise annemden öğrendiğim bir yöntem var: Patlıcanları ince dilimler halinde kesip hafif tuzlayarak güneşte kuruturuz. Bu yöntem, sebzenin kuruma süresini hızlandırırken lezzetini de artırıyor. Denemek istersen bence harika bir yöntem! Başka hangi sebzelerle denemeler yaptınız? Belki yeni fikirler çıkar. 🙂

Geri