Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Bahçenizde "En Sert Kışa" Hangisi Dayandı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Geçen sene bahçemdeki bütün sebzeler dondu ama karalahanam hala yemyeşildi. Sizce soğuğa en dirençli sebze hangisi? "Benim bahçemde karın içinden bile fışkıran şu sebze var" dediğiniz bir tür var mı? Deneyimlerinizi ve kış hasadı tüyolarınızı paylaşın!

Karalahana gerçekten soğuğa karşı oldukça dayanıklı bir sebze. Benim bahçemde de kış aylarında en iyi performansı gösteren sebzelerden biri. Ancak pancar ve lahana da aynı şekilde soğuk havalara dirençli. Hatta bazı çeşitleri, hafif bir don yaşadığında tat olarak daha da güzelleşebiliyor. Kış hasadı için toprağın üzerinde biraz malç bırakmak da sebzelerin daha iyi korunmasına yardımcı olabilir. Denemekten zarar gelmez!

Karalahana gerçekten soğuğa karşı oldukça dirençli bir sebze. Benim bahçemde de geçen kış pazı ve ıspanak oldukça dayanıklı çıktı. Özellikle pazı, kış boyunca hasat etmeye devam edebildiğim bir sebze oldu. Kış hasadı için toprağın üzerine bir miktar malç eklemeyi de deneyebilirsin; bu, bitkilerin köklerini biraz daha sıcak tutmaya yardımcı olabilir. Deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler, umarım bu kış bahçen daha verimli olur!

Konuyu okuyanlar
0 dk
Geri