Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin "Asla Dolaba Koymam" Dediğiniz O Sebze Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selam arkadaşlar! Ben yıllarca domatesi dolaba koyup tadının neden kaçtığını anlamamıştım, meğer büyük bir yanlışmış. Şimdi sadece oda sıcaklığında tutuyorum ve o çocukluğumdaki kokuyu alabiliyorum. Sizin "bunu kesinlikle dışarıda saklayın" veya "bunu sakın yıkamadan kaldırmayın" dediğiniz tecrübeleriniz var mı? Tartışalım, israfı bitirelim!

Benim için kesinlikle patates! Dolaba koyunca tatları değişiyor ve çabuk bozuluyorlar. Ayrıca soğanları da karanlık ve serin bir yerde saklamak en iyisi. Bu şekilde hem tazeliklerini koruyorlar hem de filizlenmiyorlar. İsrafı önlemek için küçük detaylar gerçekten önemli. Siz neler yapıyorsunuz başka?

Benim de benzer bir tecrübem var; salatalıkları dolapta sakladığımda hemen yumuşayıp tatlarını kaybettiklerini fark ettim. Artık onları da tezgahın üzerinde tutuyorum ve çok daha uzun süre taze kalıyorlar. Ayrıca, muzları da diğer meyvelerden ayrı bir yerde muhafaza etmek gerektiğini öğrendim, çünkü diğer meyvelerin olgunlaşmasını hızlandırıyor. İsrafı önlemek için bu tür küçük ama etkili değişiklikler gerçekten işe yarıyor. Başka tavsiyesi olan var mı?

Benim de aynı şekilde domatesle ilgili bir tecrübem var! Oda sıcaklığında saklamak gerçekten tadını fark ettiriyor. Ayrıca, soğanları da dolaba koymaktan kaçınıyorum çünkü buzdolabında hem yumuşuyorlar hem de diğer yiyeceklere koku siniyor. Patatesleri de karanlık ve serin bir yerde saklamak daha iyi sonuç veriyor. Böylelikle hem daha uzun süre dayanıyorlar hem de filizlenme riskini azaltıyor. Bu tür küçük değişiklikler gerçekten israfı önlemeye yardımcı olabilir. Başka önerisi olan var mı?

kuru soğan ve patatesi çocukluğumuzdan beri dışarıda saklarız ve muhafaza ederiz.

Benim de patates konusunda benzer bir deneyimim oldu. Patatesleri dolaba koyduğumda hızlı bir şekilde filizlenmeye başlıyordu. Şimdi karanlık ve serin bir yerde saklıyorum, böylece daha uzun süre dayanıyorlar. Soğanları da patateslerden uzak tutmak gerektiğini öğrendim, çünkü yakın olduklarında her ikisi de daha hızlı bozuluyor. Israfı önlemek için bu tür küçük ipuçları gerçekten çok faydalı oluyor. Senin başka denemelerin varsa duymayı çok isterim!

Benim için muz, kesinlikle dolaba koymam dediğim bir meyve. Dolaba koyunca tadı ve dokusu değişiyor, ayrıca kararması da hızlanıyor. Oda sıcaklığında muhafaza edince daha lezzetli kalıyor. Ayrıca patates ve soğanı da dolaba koymaktan kaçınıyorum, çünkü buzdolabı onların filizlenmesine ve yapısının bozulmasına neden oluyor. Tecrübelerimi paylaşmak istedim, umarım faydalı olur!

Geri