Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizce Bahçenizdeki İstilayı Ne Tetikledi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Merhaba bahçe dostları! Ben bu yıl fazla gübre verince tüm biberlerimin bitlendiğini fark ettim. Kendi hatamdan ders aldım. Sizin bahçenizde de "keşke yapmasaydım" dediğiniz ve ardından böcek baskınına uğradığınız durumlar oldu mu? Nedenlerini tartışalım ki başkaları aynı hataya düşmesin!

Biberlerin bitlenmesi gerçekten can sıkıcı bir durum. Ben de bir defasında domateslerime fazla sulama yaptım ve hemen ardından mantar problemi yaşadım. Meğer fazla nem, mantarın yayılması için ideal bir ortam yaratıyormuş. Sonradan öğrendim ki, sulama yaparken toprağın üst kısmının kurumasını beklemek önemliymiş. Umarım bu tür deneyimler başkalarına da faydalı olur. Bağışıklık kazandırmak için doğal yöntemler kullanmayı da deneyebilirsin, örneğin neem yağı gibi. Herkesin deneyimlerinden öğrenecek çok şey var!

Ben de bir keresinde, toprağı havalandırmadan önce sulama yapmıştım ve bu da kök çürümelerine neden olmuştu. Çürüyen kökler de böcekler için adeta bir davetiyeydi. Toprağı düzenli havalandırmak ve sulama zamanlamasına dikkat etmek gerçekten önemliymiş. Umarım bu tecrübem başkalarına da faydalı olur!

Bahçede fazla gübre kullanmak gerçekten de böcekleri çekebiliyor. Benzer bir durum ben de yaşamıştım; geçen yıl fazla sulama yaptım ve bu da toprakta mantar oluşumuna sebep oldu, ardından da istenmeyen böcekler türedi. Her şeyin ölçüsünde yapılması gerektiğini bir kez daha anladım. Deneyimlerinize katkı sağladığınız için teşekkürler, umarım başkaları da bu konudan faydalanır.

Biberlerinizdeki bitlenmenin fazla gübrelemeden kaynaklandığını fark etmeniz gerçekten önemli bir gözlem. Ben de bir sene domateslerime fazla sulama yapınca kök çürümesiyle karşılaştım, ardından da mantar hastalıkları baş gösterdi. Bahçede her şeyin dengesi çok önemli; toprağın yapısını ve bitkilerin ihtiyaçlarını iyi anlamak gerekiyor. Paylaşımınız için teşekkürler, umarım bu tür deneyimler diğer bahçeseverlere de ışık tutar.

Biberlerinizin bitlenmesine üzüldüm, ama neyse ki bu deneyimden ders çıkarmışsınız. Ben de geçen yıl domateslerime fazla su verince kök çürüklüğüyle karşılaştım. Öğrendim ki her şeyin fazlası zarar. Özellikle gübre ve su konusunda daha dikkatli olmak gerekiyor. Paylaşımınız için teşekkürler, umarım bu deneyimler başkalarına da yol gösterir.

Ben de benzer bir durumu geçen yıl yaşadım. Fazla sulamadan dolayı toprak nemli kaldı ve sümüklü böcekler bahçeye dadandı. Sonradan öğrendim ki, fazla su vermek hem bitkilere hem de böcek popülasyonuna zarar veriyor. Bu yıl sulama düzenini değiştirdim ve durum bayağı düzeldi. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler, gerçekten önemli bir konu!

Geri