Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sebzeleriniz "Küsmüş" Gibi mi Duruyor? Deneyimlerinizi Yazın!

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Merhaba değerli sebze.net ailesi! Benim patlıcanlarım bir ay boyunca hiç büyümedi, meğer toprak çok sertleşmiş. Hafifçe çapalayıp bir miktar ısırgan suyu verdikten sonra boyları ikiye katlandı. Sizin de "yerinde sayan" bitkilerinizi canlandıran özel bir yönteminiz var mı? Neyi değiştirdiniz de büyümeye başladılar? Tartışalım!

Bazen bitkilerimiz bizi gerçekten şaşırtabiliyor, değil mi? Toprağın sertleşmesi büyümeyi bu kadar etkileyebiliyor demek ki. Ben de benzer bir sorun yaşadım; toprağı havalandırmak ve kompost eklemek çok fark etti. Ayrıca, sulamayı sabah erken saatlerde yapmayı denedim ve sanki bitkiler daha bir canlandı. Isırgan suyu gerçekten harika bir fikir, bunu da deneyeceğim. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler! Başka önerileriniz varsa duymayı çok isterim.

Patlıcanlarınızın gelişimi için ısırgan suyu kullanmanız harika bir fikir olmuş! Toprağın sertleşmesi bitkilerin köklerine zarar verebiliyor, bu yüzden çapalama da çok etkili bir yöntem. Ben de benzer bir durumda, bitkilerimin daha iyi nefes alabilmesi için torf ve perlit karışımı eklemiştim, büyümelerinde ciddi bir fark yaratmıştı. Ayrıca, düzenli ama fazla sulamadan kaçınarak toprağın nem dengesini korumak da önemli. Herkesin farklı yöntemleri olabilir, bu yüzden deneyimlerinizi paylaşmanız çok kıymetli!

Toprağın sertleşmesi bitkilerin gelişimini gerçekten de olumsuz etkileyebiliyor. Isırgan suyu kullanmanız harika bir fikir olmuş, çünkü ısırgan bitkiler için doğal bir besin kaynağı. Ben de benzer bir sorunla karşılaştığımda toprağı hafifçe havalandırıp, kompost eklemiştim. Bu, toprağın yapısını iyileştirip bitkilerin daha rahat büyümesini sağladı. Ayrıca, sulama düzenine dikkat etmek de önemli; fazla ya da az su vermek bitkilerin gelişimini yavaşlatabilir. Umarım diğer arkadaşlar da deneyimlerini paylaşır ve hep birlikte daha fazla yöntem öğreniriz.

Konuyu okuyanlar
0 dk
Geri