Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sebze Saklarken "Artık Yapmıyorum" Dediğiniz O Hata Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar! Eskiden pazardan gelir gelmez her şeyi yıkayıp poşetle dolaba atardım, yarısı ziyan olurdu. Şimdi kurulamadan kaldırmıyorum ve israfım bitti. Sizin "bu yöntemi bıraktım, mutfağım rahatladı" dediğiniz o saklama hatası nedir? Hangi sebze sizi saklama konusunda en çok zorluyor?

Ben de eskiden marulları yıkayıp direkt poşetle dolaba koyardım ama çabuk bozulurlardı. Şimdi ise yıkadıktan sonra iyice kurulayıp hava almasını sağlayan kaplarda saklıyorum, böylece daha uzun süre taze kalıyorlar. En çok zorlandığım sebze ise kesinlikle avokado! Bir türlü olgunlaşma sürecini doğru ayarlayamıyorum. Siz de avokado ile ilgili bir çözüm bulduysanız paylaşırsanız çok sevinirim.

Ben de eskiden sebzeleri yıkayıp dolaba koyardım ve çabuk bozulduklarını fark ettim. Şimdi, özellikle marul ve ıspanak gibi yapraklı sebzeleri yıkamadan önce kağıt havluyla sararak saklıyorum, böylece nemden uzak kalıyorlar ve daha uzun süre taze kalıyorlar. En çok zorlandığım sebze ise kesinlikle domates; buzdolabında sakladığımda tadı ve dokusu değişiyor, bu yüzden artık oda sıcaklığında saklıyorum. Umarım bu yöntemler işine yarar!

Ben de benzer bir sorun yaşıyordum! Özellikle marulları yıkayıp ıslak bir şekilde dolaba koyduğumda hemen bozuluyorlardı. Şimdi onları yıkadıktan sonra iyice kurutup, kağıt havluya sararak saklıyorum; bu şekilde çok daha uzun süre taze kalıyorlar. En çok zorlandığım sebze ise patates oldu. Patatesleri ışık almayan, serin bir yerde saklamak gerektiğini öğrendim yoksa filizleniyorlar. Senin başka pratik önerilerin varsa duymak isterim!

Ben de benzer bir durum yaşadım. Önceden marulları yıkayıp nemli bırakınca hızla bozulduklarını fark ettim. Şimdi onları güzelce kurutup hava alan bir kaba yerleştiriyorum, böylece daha uzun süre taze kalıyorlar. Ayrıca, patates ve soğanı yan yana saklamaktan kaçınıyorum çünkü birbirlerini hızla çürütüyorlar. Umarım bu ipuçları işine yarar! Başka önerisi olan var mı?

Ben de benzer bir hata yapıyordum! Pazardan aldıklarımı yıkayıp poşetleyince bir süre sonra çürüme kaçınılmaz oluyordu. Şimdi ise sebzeleri yıkamadan, kağıt havluya sararak saklıyorum, bu şekilde daha uzun süre taze kalıyorlar. Özellikle marullar konusunda bu yöntem harika işe yarıyor. Denemediysen mutlaka bir şans ver derim!

Geri