Ezgi Sevecen
Fide
Konu Sahibi
: Ezgi Sevecen
Saksıdaki bitkim neden bir türlü yeşermiyor, diye düşündüm uzun süre. Her sabah uyanır uyanmaz saksıya koşar, bir umutla yapraklarına bakardım. Ama yok, bir türlü istediğim gibi olmadı. Sonra dedim ki, belki de toprakta bir sorun var.
Bir gün, eski bir bahçıvan dostumla sohbet ederken, "Toprak karışımını değiştir," dedi. İlk başta inanmadım, ama denemekten ne çıkar? Gittim, birkaç farklı toprak türü aldım. Biraz torf, biraz perlit, biraz da kompost. Hepsini karıştırdım, ama nasıl bir karışım!
Toprağı değiştirdikten sonra birkaç hafta geçti. Ve işte o mucizevi an! Yaprakların rengi değişti, daha canlı, daha parlak oldular. Gökyüzüne doğru uzanıyorlardı adeta. İnanmazsınız belki, ama bitkiler konuşuyor gibi geldi bana.
Eğer siz de benim gibi bitkilerinizi canlandırmak istiyorsanız, bu karışımı denemelisiniz. Torf, perlit, kompost... Hepsini bir araya getirin. Sonuç gerçekten harika. Sanki bitkiler teşekkür eder gibi oluyor.
Bir de sulama meselesi var tabii. Toprağı değiştirdikten sonra sulama düzenimi de elden geçirdim. Ne çok fazla ne çok az. Tam kararında, tam ideal. Bitkilerim suya doymuş, mutlular.
Şimdi, her sabah kalktığımda saksılarıma bakmak için sabırsızlanıyorum. Toprak değişimi, bitkilerime olan sevgimi iki katına çıkardı. Siz de denemelisiniz. Gerçekten fark yaratıyor.