Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Papatya Çayı Ne İşe Yarar?

Nalan İst

Fide
Puanları 1
Çözümler 0
Papatya çayıyla aranız nasıl? Benim için tam bir huzur kaynağı. Mis gibi kokusu, yumuşak tadı... Bir de ne işe yaradığını bilseniz! Sabahları işe gitmeden önce ya da akşamları uzun bir günün stresini atmak için birebir. Vallahi billahi, denemeyen pişman olur.

Bazen öyle bir ruh hali geliyor ki üstüme, sanki dünyayı omuzlarımda taşıyorum. İşte o anlarda papatya çayı yardımcım. Sıcak bir fincan alıyorum elime, bir yudum alıyorum ve... Anında rahatlama. Yani, bir fincan çaydan ne beklenir ki? Ama işte, papatya çayı bir başka.

Uykusuzluk çeken var mı aramızda? Ben, her gece rahat uyuyamayanlardanım. Ama papatya çayı bunun için de bir çözüm sunuyor. Bir fincan içip yatağa uzandığınızda, rüyalar alemine geçmeniz daha kolay oluyor. Hem doğal, hem de etkili bir yöntem. Denemeyen varsa, tavsiye ederim.

Çalışırken bir türlü konsantre olamayanlar için de güzel bir öneri: Papatya çayı. Kafanızın içindeki düşünceleri susturup işinize odaklanmanıza yardımcı oluyor. Hani bazen beyin durur ya, işte o anlar için birebir. Herkes bir denemeli bence.

Peki, mide sorunları? Ah, o hiç bitmeyen mide krampları... Papatya çayı burada da devreye giriyor. Rahatsız bir mideniz varsa, bir fincan papatya çayı içmek rahatlatıcı olabilir. Kısacası, baştan aşağı bir iyilik kaynağı.

Bir de cilt bakımına meraklı olanlar var tabii. Papatya çayının cilde de iyi geldiğini duymuştum. Ciltteki kızarıklıkları azaltmak için kullanılan doğal yöntemlerden biri. Şimdi, buna da bir bakın derim. Kim bilir, belki de yeni favoriniz olur.

Geri