Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Okaliptüs Ve Kekik Yağı İle Buhar Banyosu: Sinüzit İçin Doğal Çözümler

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69c961a47e17d.jpg

Sinüzit, hayatımıza keyif katmayan, aksine bir hayli can sıkan bir mesele. Bazen öyle bir an geliyor ki, sinüsler adeta kafamızın içinde bir orkestra kurmuş gibi çalıyor. İşte böyle zamanlarda, okaliptüs ve kekik yağının şifalı ellerine başvurmak gerekebiliyor. Şöyle bir düşün, derin bir nefes aldığında o ferahlatıcı okaliptüs kokusunun sinüslerini nasıl açtığını... Vallahi, kendini anında daha iyi hissettirebilir.

Kim bilir, belki de buhar banyosunu hiç denemedin. Ya da belki de denedin ama tam olarak nasıl bir fark yarattığını fark etmedin. Dürüst olmak gerekirse, ben de ilk başta biraz şüpheliydim. Ama bir denedikten sonra, o sıcak buharın yüzümü nasıl rahatlattığını ve kokuların beni nasıl başka bir diyara götürdüğünü görünce, sürekli yapar oldum. Kekik yağı da cabası! O nasıl bir etki, nasıl bir rahatlama... Anlatılmaz yaşanır.

Hadi şimdi basit bir tariften bahsedelim. Kaynar suya birkaç damla okaliptüs ve kekik yağı... Başını bir havluyla örtüp buharı içine çektiğinde, o anı yaşamak gerçekten özel. Nasıl desem, eğer burun tıkanıklığı ve baş ağrısı seni yıldırıyorsa, bu doğal çözümler tam sana göre. Denemekten zarar gelmez, bir de şunu düşün, kimyasal ilaçlara sürekli başvurmak yerine doğanın sunduğu bu mucizevi yağlarla rahatlamak şahane olmaz mı?

Geri