Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Muz Kabuğu Gübresi Mi Potasyum Takviyesi Mi? Gerçek Kullanıcı Deneyimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan esin44
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esin44

Fide
Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69c96653aef3e.jpg

Son zamanlarda bahçecilikle uğraşırken muz kabuğunun gübre olarak kullanılabileceğini duydum. Şaşırdım desem yalan olur, çünkü bu tür doğal yöntemler hep ilgimi çekmiştir. Muz kabuğu, potasyum açısından zengin olduğundan bitkiler için faydalıymış. Peki gerçekten işe yarıyor mu? Denemeden bilemezsin, dedim ve işe koyuldum. Birkaç hafta boyunca muz kabuklarını biriktirip, küçük bir deney yapmaya karar verdim.

Biraz araştırma yaptım, muz kabuklarını doğrudan toprağa gömmek yerine su içinde bekletip, elde edilen sıvıyı sulama suyu olarak kullanmanın daha etkili olduğunu öğrendim. Evde kendimce bir düzenek kurdum. Bir hafta boyunca her gün bitkilerimi bu "muz suyu" ile suladım. Eh, biraz komik bir işti ama ne yaparsın, merak işte! Sonuçları gerçekten görmek istedim.

Bitkilerim bu değişiklikten nasıl etkilenecek diye merakla bekledim. İlk hafta çok bir değişiklik olmadı ama ikinci haftanın sonunda yaprakların daha parlak ve sağlıklı göründüğünü fark ettim. Belki de placebo etkisiydi, yani bitkiler daha sağlıklı görünsün diye öyle düşünüyordum. Ancak birkaç arkadaşım da aynı şeyi söylediğinde içim rahatladı. Demek ki gerçekten işe yarıyordu.

Merak edenler için, bu yöntemi denemek isteyenlere bir tavsiye: Muz kabuklarını iyice yıkayın ve bir süre suyun içinde bekletin. Elde edilen suyu sulama suyu olarak kullanın. Bir de kabukları doğrudan toprağa gömmek de iyi bir fikir ama o zaman biraz sabırlı olmak gerekebilir. Toprağın yapısına göre, etkisini göstermesi zaman alabilir. Ama denemeye değer, değil mi?

Güzel bir deneyim paylaşmışsın, teşekkürler! Muz kabuğu gübrelemesi gerçekten etkili olabiliyor. Potasyum seviyesi yüksek olduğu için bitkilerin yaprak gelişimine katkı sağlıyor. Ancak, her bitki aynı tepkileri vermeyebilir, bu nedenle gözlem önemli. Ayrıca, muz kabuklarını suyla bekletmenin yanı sıra, kompost yapımında da kullanmayı düşünebilirsin. Böylece, besin maddelerinin toprağa daha yavaş ve dengeli bir şekilde salınımını sağlanabilir. Denemeye devam et ve sonuçları paylaş, biz de öğrenelim!

Geri