hakan 07
Fide
Leonardit... Adını duydunuz mu hiç? Belki de ilk kez karşılaşıyorsunuz. Ama toprak için ne büyük bir nimet olduğunu bilseniz, hemen bahçenizde denemek istersiniz. Birazdan anlatacağım, sabırlı olun.
Şimdi, hümik asit desem aklınıza ne gelir? İtiraf edeyim, ilk duyduğumda ben de bir kimyasal madde sanmıştım. Oysa o, toprağın kara elmaslarından biri. Leonardit’in içinden çıkar, toprakla buluştuğunda adeta bir sihirbaz gibi çalışır.
Toprağınızın yorgun olduğunu hissediyorsanız, bir de hümik asit eklemeyi düşünün. Neden mi? Çünkü o, toprağa can verir, su tutma kapasitesini artırır. Yani, bitkileriniz susuz kalmaz, daha güçlü kökler geliştirir. Üstelik doğaldır, kimyasal gübre gibi zararlı değil.
E tabii, her şeyin fazlası zarar derler ya, leonardit de öyle. Dozunda kullanmak lazım. Yeter ki abartmayın, toprağınızı da bitkilerinizi de mutlu edin. Bunu yaparken kendinizi bir bahçe uzmanı gibi hissetmeniz garanti.
Düşünün, sadece bir avuç leonardit, toprağınızın yapısını nasıl da değiştiriyor. O eski, yorgun toprak yerini verimli, canlı bir yapıya bırakıyor. Ne kadar basit görünüyor değil mi? Ama işte o basitlikteki sihir...
Siz de benim gibi meraklıysanız, toprağınızın dilinden anlamak istersiniz. Leonardit ve hümik asit, size bu dili çözmeniz için ipucu veriyor. Toprak, zamanla size farklı bir yüzünü gösteriyor, daha verimli, daha güçlü bir yüz...
Sonuçta, toprak dediğiniz sadece bir zemin değil. O, yaşamın kaynağı. Leonardit ve hümik asit ise bu kaynağın en iyi dostları. Denemeye değer, değil mi?