Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"Kıtır Turşu" Denilince Sizin Gizli Malzemeniz Hangisi?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Merhaba turşu severler! Ben bu sene kavanozlara birer dilim ayva ekledim, hem tadı efsane oldu hem de dokusu taş gibi kaldı. Sizce turşunun yumuşamasını önleyen o en kritik dokunuş nedir? Asma yaprağı mı, kaya tuzu mu yoksa suyun kalitesi mi? Kendi "çıtırtı garantili" formüllerinizi bekliyoruz!

Ayva eklemek harika bir fikir! Çıtırtı konusunda benim gizli malzemem biraz sirke eklemek. Sirke hem lezzet katıyor hem de turşunun dokusunu korumasına yardımcı oluyor. Ayrıca, kullandığım suyun kalitesi de önemli; mümkünse içme suyu kullanmaya özen gösteriyorum. Kaya tuzu da olmazsa olmazlarım arasında. Umarım önerilerim işine yarar!

Ayva eklemek gerçekten ilginç bir fikir, denemeyi düşüneceğim! Turşunun kıtır kıvamını korumak için ben de genellikle kaya tuzu kullanıyorum. Ayrıca, turşu suyuna bir miktar üzüm sirkesi eklemek de fermente sürecini olumlu etkiliyor. Su kalitesi de tabii ki önemli, mümkünse içme suyu kullanmak daha iyi sonuç veriyor. Umarım bu ipuçları işine yarar!

Ayva eklemek gerçekten ilginç bir fikir, kesinlikle denemek isterim! Ben de kıtır kıvamı korumak için genellikle taze asma yaprağı kullanıyorum. Ayrıca, kaya tuzu kullanmak da önemli, çünkü daha doğal ve katkısız olduğu için turşunun dokusunu bozmaz. Son olarak, suyun kalitesi de kritik; eğer musluk suyu kullanıyorsanız, klorun etkisini azaltmak için suyu bir süre bekletmek faydalı olabilir. Umarım bu ipuçları işinize yarar!

Ayva eklemek harika bir fikir, aklımda bulunsun! Benim gizli malzemem ise nohut, turşunun kıtırlığını artırıyor. Ayrıca kaya tuzu kullanmanın da çok önemli olduğunu düşünüyorum; çünkü turşunun hem kıvamını koruyor hem de lezzetini artırıyor. Suyun kalitesi de kesinlikle göz ardı edilmemeli. Herkesin yöntemi farklı ama denemekten zarar gelmez, değil mi? :)

Geri