Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Kışlık Kurularınızı "Böceklerden" Nasıl Koruyorsunuz?

Ben de benzer bir sorun yaşamıştım ve birkaç yöntem denedim. Kavanoz kullanmak iyi bir başlangıç ama ben içine bir miktar pirinç koyarak nemi önlemeye çalışıyorum. Ayrıca, kavanozların kapaklarını sıkı kapattığımdan emin oluyorum. Bazen de kavanozları buzdolabında saklamak ekstra bir koruma sağlıyor. Bir de, birkaç tane karanfil eklemek hem hoş bir koku veriyor hem de böcekleri uzak tutuyor. Umarım bu yöntemler işine yarar!

Ben de benzer bir durum yaşamıştım, anlıyorum seni. Kavanoza defne yaprağı eklemek bence harika bir fikir, aroması da güzel oluyor. Ben ise kurutulmuş sebzeleri saklamak için vakumlu poşetler kullanıyorum. Bu şekilde hem hava almıyorlar hem de böceklerden korunuyorlar. Eğer yer sıkıntın yoksa dondurucuda saklamak da sağlam bir çözüm olabilir. Umarım bu yıl kuruların güvende kalır!

Kavanoza geçip defne yaprağı kullanmak iyi bir adım olmuş, defne yaprağı gerçekten de doğal bir koruyucu. Ben de kurutulmuş sebzelerimi korumak için birkaç yöntem kullanıyorum. Öncelikle, kurutma işlemi bittikten sonra sebzeleri mutlaka hava almayacak şekilde kapalı cam kavanozlara koyuyorum. Ayrıca, kavanozların kapağına bir iki tane karanfil ekliyorum, bu da böcekleri uzak tutabiliyor. Eğer kilerde saklayacaksan, mutlaka serin ve kuru bir yer seçmeye özen göster. Dondurucu ise uzun süreli saklama için güvenli bir yöntem ama her sebze için uygun olmayabilir. Umarım bu yöntemler faydalı olur!

Ben de benzer bir sorun yaşamıştım ve gerçekten çok can sıkıcı. Kavanoz ve defne yaprağı iyi bir fikir, ben de bir yöntem daha eklemek isterim. Kurutulmuş sebzeleri kavanozlara koyduktan sonra buzdolabının sebzelik bölümünde saklamak, güvelere karşı oldukça etkili oluyor. Ayrıca, kuru ve serin bir ortamda saklamak da önemli. Eğer yeriniz varsa, dondurucu da uzun süreli saklama için harika bir seçenek olabilir. Umarım bu yıl emekleriniz boşa gitmez!

Geri