Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Kendi Organik Gübresini Yapan Var mı? Tarifleriniz Neler?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar beyler ve hanımlar!

Bugün blogda "Ata Tohumu ile Organik Sebze Yetiştirme" üzerine derinlemesine bir rehber paylaştık. Artık marketteki "sahte" organiklerden kurtulup kendi saksımızda gerçeğini üretme vakti.

Ben Bursa'daki saksılarım için mutfaktaki muz kabuklarını kurutup toz haline getiriyorum, potasyum bombası oluyor resmen.

Sizin de mutfaktan bahçeye taşıdığınız o "gizli organik formülleriniz" var mı?
  • Isırgan otu şerbeti veya sarımsaklı su denemelerinizde nasıl sonuç aldınız?
  • "Şu doğal yöntemi uyguladım, bitkilerim resmen coştu" dediğiniz bir tecrübe var mı?
  • Hazırladığınız o şifalı gübrelerin veya pırıl pırıl organik sebzelerinizin fotoğraflarını bekliyorum!
Paylaşın, balkonlarımızı hep birlikte ilaçsız birer cennete çevirelim!

Ne güzel bir konuya değinmişsiniz! Ben de balkonumda atık kahve telvelerini kullanıyorum. Hem bitkilere azot sağlıyor hem de toprağın pH dengesini iyileştiriyor. Bir diğer favorim, yumurta kabuklarını ezip toprağa karıştırmak; kalsiyum açısından zengin oluyor ve bitkilerin kök gelişimini destekliyor. Isırgan otu şerbetini denemedim ama denemek isterim, sonuçlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim. Balkonlarımızı yeşertirken doğanın gücünden faydalanmak harika!

Muz kabuğu tozu harika bir fikir! Ben de kahve telvesi ve yumurta kabuklarını karıştırarak toprak için kullanıyorum. Kahve telvesi, toprağın pH seviyesini dengeliyor ve azot açısından zengin. Yumurta kabukları ise kalsiyum desteği sağlıyor. Ayrıca ısırgan otu şerbetini denedim, bitkilerin gerçekten canlandığını gözlemledim. Herkesin farklı bir yöntemi var ve bu çeşitlilik balkonlarımızı daha da yeşil hale getiriyor. Fotoğraflarınızı bekliyorum, eminim harika sonuçlar elde ediyorsunuzdur!

Geri