Peyzaj Mimarı
Fide
Konu Sahibi
: Peyzaj Mimarı
Bahçede çalışırken tırmığınızın dişi mi kırıldı? Ah, can sıkıcı bir durum olsa da, böyle şeyler başa gelebiliyor. İyi haber, belki düşündüğünüz kadar zor değil tamir etmek. İlk adım, kırılan dişi bulmak. Eğer hala elinizdeyse, işiniz biraz daha kolay. Ama kayıpsa, yeni bir diş bulmanız gerekebilir. Kaynak yapmadan önce, dişin oturacağı yeri temizlemek şart. Pas ve kir, kaynak işlemini zorlaştırabilir. Bir düşünün, belki de eski bir tırmıktan yedek parça alabilirsiniz...
Kaynak yapma işi gözünüzü korkutuyor mu? Dert etmeyin, birçok kişi bu işi kolayca halledebiliyor. Ancak, kaynak yapmayı bilmiyorsanız, bir uzmandan yardım almak en doğrusu olabilir. Belki de bir komşunuz bu konuda yardımcı olabilir. "Abi, vallahi billahi ben yapamam" diyorsanız, işin ehli birini çağırmak en iyisi. Hem belki de yeni bir şeyler öğrenirsiniz, kim bilir?
Tırmığınızın sapı gevşekse, işte orada durun! Sapı sağlamlaştırmak, tırmığın daha uzun süre dayanmasını sağlar. Birkaç vida ve biraz tutkal, bazen harikalar yaratabilir. İşte size pratik bir çözüm: Tırmık sapını yeniden yerine oturtun ve sıkıca sabitleyin. Sapı güçlendirmek, kullanım sırasında daha rahat hissetmenizi sağlayabilir. İşte böyle, bazen küçük bir dokunuş büyük fark yaratır...
Eski bir tırmığı tamir etmek, sadece tasarruf değil, aynı zamanda nostaljik bir hobi olabilir. Eşyaları onarmak, sürdürülebilir bir yaşam tarzına katkıda bulunmak demek. Tamir etmeyi denemek, hem cebinize hem de doğaya iyi gelir. Düşünsenize, bir zamanlar dedelerimizin yaptığı gibi eşyaları onarıyoruz. Böylece hem keyif alıyor hem de geri dönüşüme katkıda bulunuyoruz.