tohum fatma
Fide
Konu Sahibi
: tohum fatma
Kendi bahçe alet askımı yapmak, hem garajda yer açmak hem de düzen sağlamak adına aldığım en iyi kararlardan biri oldu. Düşünsenize, elinizdeki aletler oradan oraya savrulmadan, derli toplu bir şekilde duruyor. İşte bu huzuru bulmak için kolları sıvadım ve kendi çözümümü ürettim. "Yapabilir miyim?" diye düşündüm ama sonra bir deneyeyim dedim...
Şu garaj denen yer... Ne kadar düzenli tutmaya çalışırsanız çalışın, bir bakmışsınız yine dağılmış. İnsanın bazen nereden başlaması gerektiğini bilemediği anlar olur. İşte tam da o anlarda, kendimce bir plan yaptım ve uygulamaya geçtim. Garajdaki karmaşayı çözmek için basit ama etkili bir yol...
Elimdeki malzemelerle işe koyulmak biraz cesaret istedi, ama sonuç? Tam bir tatmin duygusu. Ahşap bir pano, birkaç çivi, biraz tel ve işte hazır! Daha önce hiç bu kadar gurur duymamıştım basit bir projeyle. "Bu kadar kolay mıydı?" dedim kendi kendime. Gerçekten de öyleymiş.
Peki ya sonuç? Harika bir düzen. Her şey elimde, gözümün önünde. İster istemez insanın içi rahatlıyor. Garajda geçirilen zaman bile daha keyifli hale geliyor. "Neden daha önce yapmadım ki?" diye düşündüm. Bazen küçük bir adım büyük bir fark yaratır.
Denemek isteyenlere tavsiyem, önce bir plan yapın. Elinizdeki malzemeleri değerlendirin. Unutmayın, bu işte yaratıcılık sınır tanımaz. Herkesin kendi garajına, kendi düzenine uygun bir çözüm bulması mümkün. İşte böyle, insan kendi işini kendi yapabilir. Biraz cesaret, biraz hayal gücü...