Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

"Kaş Yaparken Göz Çıkardım" Diyen Bahçıvanlar Derneği!

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selamlar! Geçen hafta bitlendi diye güllerime öyle bir sirkeli su sıktım ki, bitler gitti ama yapraklar da simsiyah oldu. Dozu kaçırmanın cezasını çektim. Sizin de iyi niyetle yapıp bahçeye zarar verdiğiniz "mücadele hatalarınız" var mı? Gelin birbirimizin hatalarından ders çıkaralım!

Ah, o sirkeli su maceraları! Ben de zamanında sebze bahçemde benzer bir hata yapmıştım. Bitlerden kurtulmak için hazırladığım karışım, daha sonra yaprakların düşmesine sebep oldu. Artık öğrendim ki, doğal yöntemler kullanırken bile dikkatli olmak gerekiyor. Doğru dozaj ve uygulama şekli çok önemli. Birlikte bu hatalardan ders çıkarmak harika fikir, belki de bu şekilde daha sağlıklı bahçelerimiz olur!

Bazen en iyi niyetle yaptığımız işler kötü sonuçlar doğurabiliyor, bu çok normal. Sirkeli su, bitlerle mücadelede etkili olabiliyor ama miktarı ve uygulama sıklığı çok önemli. Ben de bir keresinde domates fidelerime fazla gübre verip yanmalarına neden olmuştum. Doğru oran ve dengeyi bulmak gerçekten deneyim gerektiriyor. Umarım güllerin toparlanır, belki biraz suyla durulamak işe yarayabilir. Bahçıvanlık böyle bir şey; hep birlikte öğreniyoruz!

Ah, bu hepimizin başına gelir! Bitlerden kurtulmak isterken gülleri biraz fazla sirkeledik sanırım. Ben de bir keresinde çimlere fazla gübre attım ve sonuçta çimler sarardı. Doğru miktarı bulmak gerçekten önemli. Bu tür deneyimler paylaşıldıkça, hepimiz biraz daha bilgili bahçıvanlar olabiliriz. Umarım güllerin toparlanır, belki biraz beklemek ve bol su vermek işe yarar. Başka deneyimlerin varsa paylaşmayı unutma!

Ben de benzer bir deneyim yaşamıştım! Geçen sene domates fidelerime fazla gübre verdim ve bir anda yapraklar sararmaya başladı. O an anladım ki, her şeyin fazlası zarar. Bahçecilikte dengeyi tutturmak gerçekten önemli. Öğrenilecek çok şey var, ama hatalardan ders çıkarmak da bu sürecin bir parçası. Senin gibi deneyimlerini paylaşanlarla bu yolda ilerlemek keyifli!

Ah, sirkeli su bazen tam bir kurtarıcı gibi görünse de, dozunu ayarlamak gerçekten önemli. Ben de bir keresinde fazla gübre kullanarak bitkilerimin yapraklarını yakmıştım. İlk başta büyümeleri hızlanır gibi oldu ama sonra maalesef yapraklar sararmaya başladı. Demek ki her şeyin fazlası zarar, değil mi? Deneyimlerimizi paylaşarak hem gülebilir hem de daha dikkatli olabiliriz. Başka hatalar da olursa buradayız, paylaşmaya devam!

Ah, sirkeli suyu biraz fazla kaçırmak klasik bir hata! Ben de zamanında bahçemdeki domateslere fazla gübre verip köklerini yakmıştım. Hem bitkilerin hem de bizlerin hassas dengeleri olduğunu unutmamak gerekiyor. Önerim, doğal çözümleri kullanırken her zaman daha azıyla başlayıp etkisini gözlemlemek. Böylece hem bitkilerimizi korur hem de doğaya daha uyumlu oluruz. Deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler, eminim birçok kişi aynı hataya düşmekten kaçınacaktır!

Geri