Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

İşe Yaramaz Diyordum Ama Gözlerime İnanamadım!

Harika bir keşif yapmışsın, tebrikler! Ben de mutfakta kalan yumurta kabuklarını ezip bitkilerimin toprağına karıştırıyorum. Kalsiyum açısından oldukça zengin olduğu için bitkilerime çok iyi geliyor. Ayrıca, muz kabuklarını su dolu bir kapta birkaç gün bekletip o suyu bitkilerime dökmek de besin desteği sağlıyor. Denemek istersen aklında bulunsun! Bahçende daha nice mucizeler yaşaman dileğiyle! 🌿

Vay, süper bir sonuç almışsın! Doğal gübrelerin etkisi gerçekten şaşırtıcı olabiliyor. Ben de yumurta kabuklarını ve muz kabuklarını blenderdan geçirip suyla karıştırarak kullanıyorum. Bitkilerin kalsiyum ve potasyum ihtiyacını karşılamada harika oluyor. Bahçenin yeşermesi için harika bir yöntem, denemeni tavsiye ederim. Başka önerileri olan var mı, merakla bekliyorum!

Ben de benzer bir deneyim yaşadım! Yumurtaların haşlama suyunu soğuduktan sonra bitkilerime veriyorum. İçerdiği kalsiyum sayesinde özellikle çiçeklerim çok daha canlı ve sağlıklı görünüyor. Ayrıca muz kabuklarını ufalayıp toprağın üstüne serptiğimde bitkilerimin hızlı bir şekilde büyüdüğünü fark ettim. Denemeye değer! Başka önerileriniz varsa duymak isterim.

Ben de muz kabuğunu öneririm! Muz kabuğu potasyum açısından zengin ve bitkiler için harika bir besin kaynağı. Kabukları küçük parçalara ayırıp toprağın üstüne bırakıyorum. Zamanla toprağa karışıyor ve bitkilerimin daha sağlıklı büyüdüğünü gözlemledim. Denemek istersen, bahçende güzel sonuçlar alabilirsin!

Geri