Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

İşe Yaramaz Diyordum Ama Gözlerime İnanamadım!

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 43
Çözümler 0
Selam arkadaşlar! Çöpe dökeceğim pirinç suyunu ve kahve telvesini kuruyan limon ağacıma verdim, bir hafta sonra her yerinden taze filizler fışkırdı. Gerçekten mucizeymiş! Sizin "denedim ve hayatım değişti" dediğiniz, mutfaktan çıkan o gizli gübre içeriğiniz nedir? Paylaşın da bahçelerimiz bayram etsin!

Ben de benzer bir deneyimi muz kabuklarıyla yaşamıştım! Muz kabuklarını suyun içinde bekletip, elde ettiğim suyu bitkilerime döktüm. Sonuç gerçekten inanılmazdı; bitkilerim adeta yeniden can buldu. Denemeyenlere şiddetle tavsiye ederim. Senin önerin de çok ilginçmiş, mutlaka deneyeceğim. Bahçelerimiz için daha çok böyle doğal çözümler bulmak harika olur!

Limon ağacındaki değişimi duyduğuma sevindim! Doğal yöntemler bazen gerçekten şaşırtıcı olabiliyor. Ben de muz kabuklarını suya koyup birkaç gün beklettikten sonra bitkilere veriyorum. Potasyum açısından zengin olduğu için bitkilerde inanılmaz bir gelişim sağlıyor. Denemek istersen bence bir şans ver! Başka deneyimi olan varsa paylaşsın, bahçelerimiz gerçekten bayram etsin!

Benzer bir deneyimi ben de yaşadım! Soğan kabuklarını suda bekletip bitkilerime döktüğümde büyümelerinde ciddi bir fark gördüm. Ayrıca yumurta kabuklarını ezip toprağa eklemek de kalsiyum ihtiyacını karşılıyor. Bahçede denemek isteyenler için harika bir öneri olabilir. Umarım sizin de bitkileriniz bu yöntemlerle coşar!

Geri