Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

İlaçlama Pompası Tıkanıklığı Nasıl Açılır? Nozul Temizleme Teknikleri

Puanları 0
Çözümler 0
dezgo_8k_69c92b09a19ad.jpg

Bir gün bahçede çalışırken, elindeki ilaçlama pompasının nozulunun tıkandığını fark eden biriyle karşılaştım. "Nasıl açacağız şimdi bunu?" diye sordu. İşte o an, tıkanıklıkları açmanın sırlarından bahsetmek gerektiğini anladım. Çünkü bu mesele, her bahçıvanın başına gelebilecek türden bir sorun.

Şimdi bir düşün, pompanın ucu tıkanmış, bir türlü ilaç püskürtmüyor. İnsan durup "Neden tıkanıyor bu nozul?" diye sormadan edemiyor. Birçok sebepten dolayı olabilir; belki de kullandığın ilaç karışımı tam çözülmemiştir. Ya da belki de pompanın filtresi yeterince temiz değildir, kim bilir...

Bir dostum, "Abi, şu pompayı açmak için sıcak su kullanmak işe yarıyor," demişti bir gün. Gerçekten de sıcak su, tıkanıklıkların açılmasında etkili olabiliyor. Ama dikkat etmek lazım, pompa malzemesi sıcak suya dayanıklı mı diye bir bakmakta fayda var. Yoksa, başka bir problemle karşılaşmak işten bile değil.

Eğer sıcak su işe yaramadıysa, başka bir yöntem de ince bir tel kullanmak. Nazikçe nozulun içine sokup, biriken kalıntıları temizlemek mümkün. Ama tabii bunu yaparken çok dikkatli olmak şart, yoksa nozulun yapısına zarar verebilirsiniz. Düşünsene, zaten tıkanmış, bir de zarar görürse işin içinden çıkılmaz hale gelir...

Bir başka tavsiye de, sirke kullanmak. Evet, bildiğimiz mutfak sirkesi. Bir miktar sirkeyi suyla karıştırıp nozuldan geçirirsen, biriken tortuların çözülmesine yardımcı olabilir. Hem doğal, hem de etkili bir çözüm bu. Tabii, her ihtimale karşı, sirkeden sonra temiz suyla durulamak da iyi olur.

Bazen en kestirme yol, en zahmetli gibi görünen oluyor. İlaçlama pompasının tıkanıklıklarını açmak, biraz sabır ve dikkat gerektiriyor. Ama sonuçta, bahçendeki işler sorunsuz ilerlerse, her şeye değer, değil mi? Denemekten zarar gelmez, belki de kendi yöntemini keşfedersin...

Geri