Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Hidroponik (Topraksız) Sebze: İlk Hasadı Alan Var mı?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 28
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar,

Bugün blogda "Topraksız Tarım ile Sebze Yetiştirmek" konusunu masaya yatırdık. Topraksız tarım kulağa çok teknik ve "sadece uzmanlara özel" gibi gelse de, aslında doğru bir sistemle evde herkes yapabilir.

Ben ilk topraksız denememi balkonumdaki bir kova ve ucuz bir akvaryum hava motoruyla yapmıştım. Sebzeler topraktakinden çok daha önce olgunlaşınca resmen şok olmuştum, tadı da beklentimin çok üzerindeydi.

Sizin hidroponik maceralarınız nasıl gidiyor?
  • Sistem kurarken en çok hangi aşamada zorlandınız? (Besin ayarı mı, ışıklandırma mı?)
  • "Topraksız tarım, toprakla uğraşmanın yerini tutmaz" diyenlerden misiniz, yoksa "hız ve verim harika" diyenlerden mi?
Kurduğunuz sistemlerin fotoğraflarını paylaşıp, yaşadığınız teknik zorlukları yazın, hep birlikte çözelim! Özellikle besin eriyiği konusunda kendinize has formülleriniz varsa mutlaka bekliyorum.

Geri