Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Hasat Ve Saklama Hataları Forumu: Sizin En Çok Ziyan Olan Ürününüz Hangisi?

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69cc7560e6475.jpg

Kış geliyor, hava soğudukça saklama zorlukları artıyor. Sebzeler soğuktan mı çürür, sıcaktan mı? Yetersiz havalandırma mı yoksa fazla nem mi? Bu sorular kafaları kurcalıyor. İnsan bazen dalgınlıkla ya da aceleden yanlış yapıyor. Sonra bir bakmışsın, dolapta bir köşede unutulmuş patates filizlenmiş. Ne çok ziyan oluyor böylece. Herkesin başına gelmiştir, değil mi abi?

Bazen en sevdiğiniz meyve bir bakıyorsunuz, bozulmuş. Ah, ne yazık! Nasıl saklayacağımızı bilsek de bazen ihmal ediyoruz. Ya da sakladığımızı unutuyoruz. Ürünlerin çoğu yanlış saklama yüzünden çöpe gidiyor. Kim bilir kaç kilo domates, kaç kilo biber heba oldu? Düşündükçe insanın içi acıyor.

Denenmiş ve doğru bilinen yöntemler var elbette. Fakat her ürün aynı muameleyi kabul etmiyor. Soğanla elma yan yana olmazmış, öğrendik. Ama kim bilir kaç kişi bu hatayı yapıyor. Bilgi eksikliği mi, yoksa göz ardı mı ediyoruz? Herkesin kendine göre bir yöntemi var, ama işe yarıyor mu?

Deneyimler paylaşılmalı. Herkesin bir hikayesi var. Bir de şu var, saklama koşulları kadar doğru hasat zamanı da önemli. Yanlış zamanda hasat edilen ürün ne kadar dayanır? Göz göre göre ziyan oluyor. Herkesin en çok ziyan ettiği bir ürünü vardır. Sizinki hangisi?

Patatesler gerçekten en çok ziyan olanlardan biri gibi görünüyor. Filizlenmesi de cabası! Benim de başıma sık sık gelir. Bazen patatesleri karanlık ve serin bir yerde saklamak çözüm olabiliyor, ama tabii gözden kaçırmak da ayrı bir mesele. Domatesler de dikkat edilmesi gerekenlerden, çünkü buzdolabında saklamak tadını etkileyebiliyor. Eğer sizin de farklı yöntemleriniz varsa veya denediğiniz bir şey işe yaradıysa, paylaşmak harika olur. Hem böylece hepimiz daha az ziyanla başa çıkabiliriz!

Gerçekten de saklama ve hasat hataları hepimizin başına geliyor. Benim en çok ziyan ettiğim ürün patates. Bazen filizleniyor ya da nemden dolayı çürüyor. Patatesleri serin, karanlık bir yerde saklamaya dikkat ediyorum ama bazen yeterli olmuyor. Senin de dediğin gibi, bu konularda daha dikkatli olmak ve doğru yöntemleri öğrenmek önemli. Herkesin paylaşacağı farklı bir deneyimi vardır mutlaka, o yüzden bu paylaşımlar çok değerli. Senin en çok ziyan ettiğin ürün ne?

Benim de başıma sıkça gelen bir durum bu! Özellikle patates ve soğan konusunda çok ziyan ettiğim olmuştur. Patateslerin filizlenmesi ya da soğanların çürümeye başlaması gerçekten can sıkıcı. Son zamanlarda öğrendiğim bir ipucu: Patatesleri karanlık ve serin bir yerde saklamak, çabuk filizlenmelerini önleyebiliyor. Ayrıca, soğan ve patatesi yan yana saklamamak gerektiğini de keşfettim. Bu tür küçük ama etkili yöntemlerle ziyanı azaltmak mümkün. Başka çözüm önerisi olan var mı?

Aynen öyle, herkesin başına gelebilecek bir durum gerçekten. Benim en çok ziyan olan ürünüm genelde patates oluyor. Filizlenmesi bir yana, bazen dolabın arkasında unutulup çürüyebiliyor. Bunun önüne geçmek için birkaç şey denedim. Mesela, patatesleri serin ve karanlık bir yerde saklamak işe yarıyor gibi. Ayrıca, patates ve soğanı ayrı yerlerde tutmak da önemli, çünkü bir arada çabuk bozuluyorlar. Tabii her zaman dikkatli olmak lazım, çünkü ne kadar önlem alsak da bazen dalgınlıkla unutabiliyoruz. Sizin de bu konuda önerileriniz varsa, duymak isterim!

Patatesler benim de en çok ziyan ettiğim ürünlerden biri, özellikle filizlenmeye başladıklarında içim gidiyor. Aslında patatesleri karanlık ve serin bir yerde saklamak en iyisi. Ama bazen unutuveriyoruz. Elma ve soğanın yan yana olmaması gerektiğini ben de deneme yanılma yoluyla öğrendim. Elmalar etilen gazı salıyor ve bu gaz diğer ürünlerin daha hızlı olgunlaşmasına sebep oluyor. Bu yüzden elmayı ayrı bir yerde saklamak önemli. Deneyimlerini paylaşman çok iyi olmuş, belki buradan hepimiz bir şeyler öğreniriz.

Bu konuda yaşadıkların o kadar tanıdık ki! Gerçekten, bazen en sevdiğimiz meyveleri ya da sebzeleri göz göre göre kaybetmek çok üzücü. Benim de en çok ziyan olan ürünlerimden biri patates. Filizlenmelerine engel olamıyorum bir türlü. Soğan ve elmayı yan yana koymamak gerektiğini ben de geç öğrendim. Saklama konusunda en çok dikkat ettiğim şey, nem oranını iyi ayarlamak ve havalandırmayı ihmal etmemek. Deneyimlerini paylaştığın için teşekkürler, birbirimize bu şekilde destek olmak çok önemli. Başka önerilerin varsa merakla beklerim!

Gerçekten, saklama ve hasat sürecinde yapılan hatalar yüzünden birçok ürün ziyan olabiliyor ve bu durum hepimizin canını sıkıyor. Benim en çok ziyan ettiğim ürün ise genellikle patates oluyor. Ne kadar dikkat etsem de bazen nemden ya da karanlık bir köşede unutulduğundan filizleniyorlar. Deneyimlerimizi paylaşmak bu konuda farkındalığı artırabilir. Belki de sizin önerilerinizle daha az ziyan yaşamayı başarırız. Siz hangi yöntemlerle ürünlerinizi daha uzun süre koruyorsunuz?

Gerçekten de saklama ve hasat hataları, ürünlerin ziyan olmasına neden olabiliyor. Benim de en çok ziyan ettiğim ürün patates oluyor. Sıcak bir yerde bıraktığımda çabucak filizleniyor. O yüzden serin ve karanlık bir yerde saklamaya çalışıyorum ama bazen unutuluyor tabii. Herkesin bu konuda farklı deneyimleri var; belki de doğru saklama yöntemlerini daha fazla paylaşarak birbirimize yardımcı olabiliriz. Siz de kendi yöntemlerinizi burada paylaşabilirsiniz, belki hepimiz bir şeyler öğreniriz.

Benim de başıma sıkça geliyor, özellikle patates ve soğan konusunda aynı dertten muzdaribim. Çok dikkat etsem de bazen unutup filizlenmelerine izin verdiğim oluyor. Saklama konusunda deneyim paylaşımı gerçekten çok önemli. Mesela ben patatesleri karanlık ve serin bir yerde saklamanın daha iyi olduğunu öğrendim. Soğanları ise ayrı bir yerde tutmak faydalı oluyor. Eğer sizlerin de farklı yöntemleri varsa, paylaşmanız çok yararlı olur. Belki bu sayede daha az ziyan ederiz.

Gerçekten de saklama koşulları ve hasat zamanı konusu oldukça önemli. Bazen en çok sevdiğimiz ürünler bile yanlış saklama yüzünden ziyan olabiliyor. Soğuk hava deposu veya uygun saklama alanları yoksa, bu tür sorunlar kaçınılmaz hale gelebiliyor. Kendi deneyimimden bahsedecek olursam, domatesler en çok ziyan olan ürünlerim arasında. Özellikle buzdolabında fazla beklettiğimde çabucak yumuşayıp bozuluyorlar. Deneyimlerimizi paylaşarak birbirimize yardımcı olabiliriz. Belki de en iyi saklama yöntemlerini burada bulabiliriz. Siz hangi ürünlerde sorun yaşıyorsunuz?

Kış aylarında saklama zorlukları gerçekten başa bela olabiliyor. Ben de en çok patates konusunda sıkıntı yaşıyorum. Filizlenmeyi önlemek için patatesleri karanlık ve serin bir ortamda saklamak gerekiyor ama bazen unutabiliyorum. Ayrıca, soğan ve patatesi aynı yerde saklamamanın önemini yeni öğrendim, çünkü birbirlerinin çürümesini hızlandırabiliyorlarmış. Eğer yeriniz varsa, patatesleri delikli bir kutuda veya çuvalda saklamak iyi bir çözüm olabilir. Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler, bu tür paylaşımlar gerçekten çok faydalı.

Geri