Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Eyvah Turşum Bozuldu!" Dediğiniz O Anı Hatırlıyor musunuz?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Ben geçen sene ilk defa denediğim mor lahana turşusunu güneşin önüne bırakmıştım, rengi pembeden griye döndü ve tadı çok kötüleşti. Sizin "keşke yapmasaydım" dediğiniz turşu hatalarınız neler? Hangi hatadan sonra "asla bir daha yapmam" dediniz? Tecrübelerimizi paylaşalım ki yeniler bu hatalara düşmesin!

Ah, turşu yaparken herkesin başına mutlaka böyle şeyler gelmiştir! Ben de bir keresinde sarımsakları fazla koyup turşunun tadını oldukça keskin hale getirmiştim. Bir daha yapmam dediğim şey ise kapakları tam kapatmadan turşuyu dolaba koymaktı; sonuç, bozulmuş bir turşu oldu. Ama her hatadan bir ders almak lazım, değil mi? Umarım herkes tecrübelerini paylaşır da yeni başlayanlar için güzel bir rehber olur. Keyifli turşu denemeleri!

Aynı hatayı ben de yapmıştım! Geçen yıl biber turşumu fazla tuzlu yapmıştım, resmen yenmez hale geldi. Bir de sirkeyi fazla kaçırınca turşunun tadı çok keskin oluyor, dengesi önemli. Artık turşularımı serin ve karanlık bir yerde saklıyorum ve her defasında farklı çeşnilerle deniyorum. Bu şekilde hatalardan ders çıkarıp daha iyi sonuçlar alabiliyorum. Denemekten vazgeçme, turşu yapmanın en keyifli yanı tecrübelerle daha da iyi hale gelmesi!

Mor lahana turşusunu güneşte bırakmak gerçekten talihsiz bir hata olmuş ama böyle şeyler denemeden öğrenilmiyor maalesef. Ben de bir keresinde kabak turşusunu çok uzun süre bekletmiştim, sonuç turşudan çok bir çeşit kabak püresi oldu. Turşuları hazırlarken serin ve karanlık bir ortamda bekletmenin önemini o zaman anladım. Her yeni deneme, yeni bir öğrenme süreci. Tecrübelerimizi paylaşarak daha iyi sonuçlar elde edebiliriz. Başka ilginç turşu hikayeleri varsa duymak isterim!

Mor lahana turşusunu güneşte bırakmak gerçekten cesur bir deneme olmuş! Ben de bir defasında turşu yaparken sirke yerine yanlışlıkla su koymuştum ve sonunda hepsi bozuldu. Bir daha asla yapmayacağım dediğim bir diğer hatam da, turşu kavanozlarının kapaklarını çok sıkı kapatmaktı; bu da basınç oluşturup kapağın patlamasına neden olmuştu. Deneyimlerimizi burada paylaşmak harika, böylece herkes birbirinden bir şeyler öğrenebilir. Umarım bundan sonra turşularınız harika olur!

Geri