Ezgi Sevecen
Fide
Konu Sahibi
: Ezgi Sevecen
Evde doğal ilaç yapmak mı? Evet, neden olmasın! Evinizde bulabileceğiniz malzemelerle basit çözümler üretebilirsiniz. Mesela, limon ve bal karışımı. Boğaz ağrısına iyi geldiği bilinir. Çünkü limonun asidi ve balın yumuşatıcı etkisi birleşir. Bir de şu var, nane çayı. Sindirim sorunlarına birebir. Nane yapraklarını sıcak suya atın, biraz bekleyin... İşte bu kadar basit.
Başka ne yapabiliriz derseniz, elma sirkesi ve su karışımı aklınıza gelsin. Enerji verir derler. Sabahları bir bardak içerseniz, gün boyu zinde hissedersiniz. Bir de lavanta yağı var tabii. Stresli günlerin kurtarıcısı. Birkaç damla lavanta yağı, huzur dolu bir uyku için birebir.
Bitkisel karışımlar, doğanın sunduğu hediyelerden biri. Zencefil ve tarçın ikilisi mesela. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında sık tercih edilir. Bir fincan sıcak suya ekleyin, biraz bekletin. Sabahları içmek, kendinizi daha enerjik hissetmenize yardımcı olabilir.
Arada bir de şunu düşünün, doğallık her zaman en iyisi mi? Evet, ev yapımı ilaçlar etkili olabilir. Ama doktorunuza danışmadan hareket etmemek de önemli. Her şeyin fazlası zarar sonuçta. Doğal olan her şey zararsız değildir. Bazı bitkilerin yan etkileri olabilir. Bu yüzden dikkatli olmakta fayda var.