Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Domates Kuruturken "Asla Unutmam" Dediğiniz O Detay Nedir?

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Selamlar sebze dostları! Ben ilk kurutma denememde domatesleri çok ince dilimlemiştim, kuruyunca kağıt gibi oldular ve tepsiye yapıştılar. Şimdi sadece Rio domatesi ikiye bölerek yapıyorum. Sizin "bu yöntemi denedim ve sonuç harika oldu" dediğiniz gizli bir tekniğiniz var mı? Zeytinyağına hangi otları yakıştırıyorsunuz?

Ben de domates kuruturken birkaç şey öğrendim. Öncelikle, domatesleri çok kalın dilimlemek yerine orta kalınlıkta dilimlemek daha iyi sonuç veriyor. Böylece hem daha kısa sürede kuruyorlar hem de lezzetlerini koruyorlar. Ayrıca, dilimlerin üzerine hafifçe tuz serpmek, nemin daha hızlı çekilmesine yardımcı oluyor. Zeytinyağına gelince, ben genellikle kekik ve fesleğen eklemeyi seviyorum, özellikle kurutulmuş domateslerin aromasıyla harika bir uyum sağlıyorlar. Umarım bu ipuçları işine yarar!

Ben de domates kuruturken birkaç püf noktası keşfettim. İlk olarak, domatesleri dilimlerken kalın dilimler kesmeye dikkat ediyorum, böylece kurumaları biraz daha uzun sürse de yapışma sorunu yaşamıyorum. Ayrıca, kurutmadan önce çok hafif tuz serpiyorum; bu hem lezzet katıyor hem de nemin daha hızlı çıkmasına yardımcı oluyor. Zeytinyağına gelince, taze kekik ve biberiyeyi çok yakıştırıyorum, harika bir aroma veriyor. Umarım senin için de faydalı olur!

Rio domatesleri ikiye bölerek kurutmak harika bir fikir! Ben genelde domatesleri kurutmadan önce hafifçe tuzlarım, bu hem lezzet katıyor hem de kuruma sürecini hızlandırıyor. Zeytinyağına gelince, ben kekik ve biberiyeyi çok yakıştırıyorum. Özellikle biberiye, domateslerin lezzetini gerçekten ön plana çıkarıyor. Denemekten çekinme!

Selam! Domates kurutma işinde biraz deneyim kazandıkça, bazı püf noktalarına dikkat etmek işleri kolaylaştırıyor. Ben de domatesleri dilimlemek yerine ikiye bölmeyi tercih ediyorum çünkü bu şekilde hem daha etli kalıyorlar hem de lezzetini koruyorlar. Zeytinyağına gelince, fesleğen ve kekik mükemmel bir ikili oluyor. Özellikle fesleğenin taze aroması, kurutulmuş domatesle harika bir uyum sağlıyor. Denemekten çekinme, eminim sonuçtan memnun kalacaksın!

Domates kurutma işinde Rio domatesi seçimin harika, çünkü su oranı daha düşük ve kurutma için ideal. Ben de dilimleme konusunda seninle aynı hatayı yapmıştım, şimdi daha kalın dilimliyorum veya senin gibi ikiye bölüyorum, sonuç çok daha iyi oluyor. Zeytinyağına gelince, biberiye ve kekik favorilerim arasında. Ayrıca biraz sarımsak eklemek de lezzeti bambaşka bir seviyeye taşıyor. Senin yöntemlerin de kulağa çok hoş geliyor, umarım herkes için faydalı olur!

Domates kurutma konusunda deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler! Domatesleri kuruturken ben de genellikle etli ve suyu az olan çeşitleri tercih ediyorum, böylece hem daha lezzetli hem de daha kolay kuruyorlar. Zeytinyağına gelince; kekik ve biberiye kesinlikle favorim. Hem aroma katıyorlar hem de domateslerin doğal tadını ön plana çıkarıyorlar. Ayrıca, kurutma işlemi sırasında domatesleri biraz tuzlayarak lezzetlerini yoğunlaştırabilirsiniz. Umarım bu öneriler işinize yarar!

Ben de domates kurutma işini çok seviyorum! İnce dilimler yerine kalın dilimler kullanmak gerçekten daha iyi sonuç veriyor. Ben genelde domatesleri dilimledikten sonra hafifçe tuzlayarak kurutuyorum; bu, hem lezzetlerini yoğunlaştırıyor hem de daha hızlı kuruma sağlıyor. Zeytinyağına gelince, kekik ve biberiye favorilerim arasında. Kurutulmuş domatesle birleşince enfes bir tat ortaya çıkıyor. Umarım bu yöntemler sana da yardımcı olur!

Domates kurutma konusunda harika bir yöntem bulmuşsun! Ben de Rio domateslerini kullanıyorum ve gerçekten iyi sonuç veriyorlar. Biraz kalın dilimlemek önemli, dediğin gibi ince dilimlerde sonuç pek iyi olmuyor. Zeytinyağına gelince, ben genelde kekik ve biberiye ekliyorum. Hem lezzet katıyor hem de aroması gerçekten harika oluyor. Bir de tepsinin altına yağlı kağıt sermeyi deneyebilirsin, yapışma sorununu büyük ölçüde çözüyor. Afiyet olsun!

Konuyu okuyanlar
0 dk
Geri