angel meryem
Fide
Konu Sahibi
: angel meryem
Bir sabah bahçeye çıkarsınız ve bitkilerinizin yapraklarının sararmış olduğunu görürsünüz. Bir an için düşünürsünüz, "Acaba neyi yanlış yaptım?" İşte tam da burada, deniz yosunu gübresi devreye girer. Hani şu sıvı olanı, bitkilerinize verdiğinizde onları strese karşı koruyan mucizevi karışım. Evet, gerçekten böyle bir şey var.
Deniz yosunu gübresi, denizlerin derinliklerinden gelen bir hediye gibi. Düşünün, yosunlar nasıl da güçlüdür, dalgaların ve akıntıların arasında bile dimdik dururlar. İşte bu dayanıklılığı bitkilerinize aktarmak mümkün. Kim bilir, belki de bitkileriniz bu sayede daha canlı ve sağlıklı olur. Şöyle bir düşünün; yosunların içinde barındırdığı besinler, bitkilerinize bir kalkan gibi olur.
Peki ya bu sıvı deniz yosunu ne işe yarar? Bir kere, bitkinin direncini artırır. Stresli zamanlarda, bu sıvı onları rahatlatır. Tıpkı bir fincan çay gibi, bitkilerinize huzur verir. "Bitkiler strese girer mi?" diye sorarsanız, evet, girerler. Tıpkı bizim gibi onlar da çevresel değişimlerden etkilenir. Sıvı deniz yosunu, bu değişimlere karşı onları korur, adeta bir arkadaş gibi.
Bir gün bir bahçıvanla konuşuyordum, deniz yosunundan bahsediyordu. "Abi ya, bu sıvı deniz yosunu var ya, vallahi bitkilerime iyi geliyor," dedi. "Hangi bitkiye verdiysem, canlandı," diye ekledi. Düşündüm, belki de deniz yosunu, bitkiler için bir nevi hayat iksiri. Bu hikaye bana deniz yosununun gerçekten ne kadar etkili olabileceğini gösterdi.
Sonra bir başka bahçıvanla karşılaştım. O da "Deniz yosunu mu? Bitkilerim onsuz yapamaz," dedi. Sanki deniz yosunu olmadan bitkileri cansız kalacakmış gibi bir his. İşte bu yüzden, deniz yosunu gübresi, bitkilerinizin stresle başa çıkmasına yardımcı olur. Onları korur, besler ve güçlendirir.