Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Çim Biçme Makinesi Bıçak Bileme: Evde Kendimiz Yapabilir Miyiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 28
Çözümler 0
dezgo_8k_69d267a6407e6.jpg

Eminim siz de benim gibi bahçenizle vakit geçirmekten keyif alıyorsunuzdur. Hele o çimler yeşil yeşil parlayınca... Peki, çim biçme makinesi bıçaklarının keskinliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Zamanla körelen bıçaklar, çimlerinizi daha çok ezip büzüyor olabilir. Evet, işin püf noktası bıçakların keskinliğinde saklı. Ama evde bileme işi, düşündüğünüz kadar karmaşık mı acaba?

Bir cumartesi sabahı düşünün, kahvenizi yudumlayarak bahçenize çıktınız ve çimlerin biraz bakıma ihtiyacı olduğunu gördünüz. Çim biçme makinesi hazır ama bıçaklar tıpkı bir hafta sonunda olduğu gibi yorgun. İşte burada devreye giriyor evde bıçak bileme. Kendi işinizi kendiniz halletmenin verdiği tatmin duygusu... Bilemiyorsanız da endişelenmeyin, kimse doğuştan bıçak ustası değil sonuçta.

Peki, nereden başlamalı? İlk adım, güvenlik. Şimdi, "Aman abi, o kadar da tehlikeli değil" diyebilirsiniz ama işin şakası yok. Eldivenler, gözlükler; bunlar sadece aksesuar değil. Makinenin fişini çekmekten bahsetmiyorum bile. İşimiz bitince de, alet edevatı öylece bırakmayın, yerine koyun ki bir dahaki sefere aramak zorunda kalmayın.

Bıçakları makineden çıkarmak biraz el becerisi ister. Ama gözünüzü korkutmasın, bir tornavida işinizi görecektir. Bıçakları çıkardıktan sonra onları temizlemek ilk iş. Üzerinde kalan kir pas, bileyin etkisini azaltır. Temizlikten sonra, bileme taşı ya da bileme cihazı kullanarak bıçakların keskinliğini artırabilirsiniz. Burada önemli olan simetriyi bozmamak. Eşit açılarla bilediğinizden emin olun, yoksa bıçaklar dengesiz çalışabilir.

O kadar da zor değilmiş, değil mi? Her işin bir püf noktası var ve bir kez öğrendiniz mi, gerisi çorap söküğü gibi gelir. Tabii ki, bir uzmandan yardım almak da bir seçenek. Ama insan kendi işini kendi gördü mü, bir başka oluyor. İşte bu yüzden, bir dahaki sefer çim biçme makinesi bıçaklarınızı bilemeye karar verdiğinizde, bu küçük rehberi hatırlayın...

Geri