acemi hasan
Fide
Konu Sahibi
: acemi hasan
Buzdolabındaki sebzeler, ah o sebzeler! Bir türlü istenilen tazelikte kalmazlar. Gün olur marul solmuş, domates buruşmuş bulursunuz. İşte bu noktada devreye pratik saklama kapları giriyor. Önce bir dene, sonra farkı gör bak.
Kimi zaman marketten aldığınız sebzeler, eve gelene kadar bile tazeliğini yitirir. Ya da ben mi çok seçiciyim ne? Neyse, çözüm basit: Doğru kaplar. Evet, şu hava geçirmez olanlardan bahsediyorum. Sonra gelsin taptaze salatalar!
Peki, hangi kaplar derseniz? Buzdolabında yer kaplamayan, üst üste koyulabilen modeller var. En güzeli de şeffaf olanlar. İçindekini görebiliyorsunuz ya, işte o harika. Yani, bir bakışta ne var ne yok anlaşılıyor.
Tabii ki, her sebzenin farklı bir ihtiyacı var. Mesela, havuçlar biraz suyla çok daha uzun süre dayanıyor. Kabın dibine azıcık su koy, havuçlar da bayram etsin. Yeşillikler için de nemli bir havlu kâğıt harikalar yaratıyor.
Bazen düşünüyorum, şu teknoloji ne güzel şey. Eskiden ne yapardık bu kaplar olmadan? Vallahi bilmem ama şimdi işimiz çok daha kolay. Hem pratik, hem de ekonomik. Sebzeler bayatlamadan tüketiliyor.
Evdeki kalabalık kap kacak arasında kaybolmasınlar diye bir düzen de şart. Dolapta en çok kullandıklarınızı önlere yerleştirin mesela. Sonra, bir bakmışsınız işler tıkırında. Küçük bir dokunuş, büyük bir fark yaratabiliyor.
Eğer ki hala eski usul poşetlerde saklıyorsanız, bir düşünün derim. Hem doğa dostu değil, hem de sebzeler için hiç sağlıklı değil. Bir yerden başlamak lazım. Kaplar işte, o başlangıç noktası.
Bazen insanın aklı karışıyor, "Hangisi daha iyi?" diye. Deneyerek öğrenmek en güzeli. Birkaç farklı model al, hangisi işine yararsa onu kullan. Hem eğlenceli bir deneyim, hem de sonunda kazançlı çıkan yine sen oluyorsun.