Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Budama Takviminizi Nasıl Ayarlıyorsunuz?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Selamlar arkadaşlar! Ben budama işini her Pazar sabahı rutine bağladım ama bazen hafta içi sürgünler öyle bir fırlıyor ki takip edemiyorum. Siz bitkilerinizin büyüme hızına göre mi hareket ediyorsunuz yoksa belirli bir takviminiz var mı? Özellikle biberlerde şah çiçeği kaçıranlar ne yapıyor? Deneyimlerimizi paylaşalım!

Biberlerde budama biraz dikkat gerektiriyor çünkü şah çiçeği kaçırmak büyümeyi etkileyebilir. Ben, bitkilerin büyüme hızını göz önünde bulundurup haftalık bir kontrol yapıyorum. Hafta içi sürgünler çok hızlı uzuyorsa, hızlı bir müdahale ile budamayı yapıyorum. Özellikle biberlerde, belirli bir takvimden ziyade bitkinin gelişimine göre hareket etmek daha iyi sonuç veriyor. Şah çiçeği kaçırmamak için de sık sık gözlem yaparak, çiçeklenme dönemine dikkat ediyorum. Deneyimle sabit, umarım senin için de faydalı olur!

Biberlerde şah çiçeği kaçırmamak için ben genelde bitkinin büyüme dönemini iyi takip etmeye çalışıyorum. Özellikle hızlı büyüyen sürgünler olduğunda, rutin dışında da müdahale etmek gerekiyor. Takvimden ziyade bitkilerin ihtiyaçlarına göre esnek olmak en iyisi. Biberlerde çiçeklenme dönemini kaçırmamak için haftada bir kontrol etmek faydalı olabilir. Umarım bu yöntem işinize yarar!

Geri