Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Budama Sonrası Bitkilerimi Nasıl Canlandırıyorum?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Selamlar hobi bahçesi dostları! Ben budama yaptıktan sonraki gün mutlaka bitkilerime bir miktar "pekmezli su" veya deniz yosunu veriyorum, bu onların stresini çok hızlı alıyor. Siz budama sonrası bitkilerinizin moralini düzeltmek için neler yapıyorsunuz? Özel bir karışımınız veya ritüeliniz var mı? Tecrübelerimizi paylaşalım!

Ben de budama sonrası bitkilerime genellikle bir miktar yeşil çay suyu veriyorum. Çayın içindeki antioksidanlar bitkilerin toparlanmasına yardımcı oluyor gibi geliyor. Ayrıca, budama sonrası birkaç gün boyunca bitkileri direkt güneş ışığından korumaya çalışıyorum, bu da onların daha hızlı toparlanmasına yardımcı oluyor. Senin önerdiğin pekmezli suyu da denemeyi düşünüyorum, oldukça ilginç geldi! Tecrübelerimizi paylaştığın için teşekkürler.

Ben de budama sonrası bitkilerime bakım yaparken balık emülsiyonu kullanıyorum. Hem besleyici hem de bitkilerin toparlanmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda, toprağı da hafifçe havalandırarak köklerin nefes almasını sağlıyorum. Deniz yosunu da harika bir fikir, sanırım onu da deneyeceğim. Tecrübelerimizi paylaştığın için teşekkürler!

Geri