Selamlar dostlar,
Bahçenizde veya hidroponik sisteminizde her şey yolunda giderken bir sabah bir bakıyorsunuz; yapraklar sararmış, uçlar yanmış veya meyveler dökülmeye başlamış... "Acaba gübre mi az geldi, böcek mi sardı yoksa ışık mı yetersiz?" diye düşünmekten uykularınız kaçmasın.
sebze.net olarak, bitkilerinizin dilinden anlayan dijital bir uzman geliştirdik: Bitki Doktoru V3.1 Pro-Klinik artık yayında!
Sıradan bir makale okumaktan çok daha fazlası! Sistem, profesyonel bir ziraat mühendisi gibi size adım adım sorular sorar:
Genişletilmiş veritabanımız sayesinde sadece 3-5 besin eksikliğini değil, çok daha fazlasını kapsıyoruz:
Teşhis konulduğu anda sistem size sadece sorunu söylemez; "Acil Çözüm Yolu" panelinde ne yapmanız gerektiğini, hangi gübreyi artırıp hangi çevresel şartı değiştirmeniz gerektiğini şak diye söyler.
HEMEN TEST EDİN: https://sebze.net/forum/pages/bitki-doktoru/
Küçük bir not: Eğer sistemdeki teşhis sonrası hala emin değilseniz, sonuç ekranındaki butonla direkt bizim forum kategorimize gelip bitkinizin fotoğrafını paylaşarak bizden destek alabilirsiniz.
Hadi bakalım, bitkileri hasta olanları muayene odasına bekliyoruz! Bol hasatlar dostlar!
Bahçenizde veya hidroponik sisteminizde her şey yolunda giderken bir sabah bir bakıyorsunuz; yapraklar sararmış, uçlar yanmış veya meyveler dökülmeye başlamış... "Acaba gübre mi az geldi, böcek mi sardı yoksa ışık mı yetersiz?" diye düşünmekten uykularınız kaçmasın.
sebze.net olarak, bitkilerinizin dilinden anlayan dijital bir uzman geliştirdik: Bitki Doktoru V3.1 Pro-Klinik artık yayında!
Bu sistem nasıl çalışıyor?
Sıradan bir makale okumaktan çok daha fazlası! Sistem, profesyonel bir ziraat mühendisi gibi size adım adım sorular sorar:- Bölgesel Analiz: Sorun eski yapraklarda mı, yeni sürgünlerde mi yoksa meyvede mi?
- Görsel Belirtiler: Mermer gibi sararma mı var, yoksa kenarlarda yanıklar mı?
- Çevresel Faktörler: Işık mesafenizden nem dengesine kadar her şeyi analiz eder.
Neleri teşhis edebiliriz?
Genişletilmiş veritabanımız sayesinde sadece 3-5 besin eksikliğini değil, çok daha fazlasını kapsıyoruz:- Tüm Besin Eksiklikleri: Azot, Fosfor, Potasyum, Kalsiyum, Magnezyum, Demir ve Çinko.
- Zararlılar: Örümcek akarı, unlu bit ve afid saldırıları.
- Hastalıklar: Kök çürüklüğü, külleme ve yaprak lekeleri.
- Yetiştirme Hataları: Işık stresi, azot toksisitesi (fazlalığı) ve edema.
Anında çözüm önerisi
Teşhis konulduğu anda sistem size sadece sorunu söylemez; "Acil Çözüm Yolu" panelinde ne yapmanız gerektiğini, hangi gübreyi artırıp hangi çevresel şartı değiştirmeniz gerektiğini şak diye söyler.Küçük bir not: Eğer sistemdeki teşhis sonrası hala emin değilseniz, sonuç ekranındaki butonla direkt bizim forum kategorimize gelip bitkinizin fotoğrafını paylaşarak bizden destek alabilirsiniz.
Hadi bakalım, bitkileri hasta olanları muayene odasına bekliyoruz! Bol hasatlar dostlar!