Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Bitki Bitlerine Karşı Arap Sabununa Alternatif Doğal Çözümleriniz Neler?

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69cc6e2227b56.jpg

Bir yaz günüydü. Bahçemdeki domates fideleri yeni yeni meyve vermeye başlamıştı. O sabah, o kadar hevesle sulamaya gittim ki, karşılaştığım manzara içimi burktu. Yaprakların üzerinde minik, beyaz düşmanlar... Bitki bitleri! O an hissettiğim çaresizlik, her bahçıvanın en az bir kez yaşadığı bir dramdır. Arap sabunu kullanmak istemedim. Kimyasal kullanmadan, doğaya saygılı bir yol bulmalıydım. İşte o gün, alternatif çözümler arayışım başladı.

Çocukken anneannem, bahçedeki bitkileri korumak için neler yapardı? Çoğumuzun unuttuğu o eski bilgiler, ne de kıymetliymiş. İşe yarayan bir tarif, belki de yıllar önce duyduğunuz bir anektoda gizlidir. Mesela, sarımsak suyu... Sarımsağın keskin kokusu bitleri uzaklaştırabilir. İnanın, denemeye değer.

Bir de unutulmayan, sirkenin büyülü etkisi var. Bir gün, sirkenin sadece salataya lezzet katmadığını keşfettim. Biraz suyla karıştırıp yaprakların üzerine püskürttüğümde, o minik istilacılar nasıl da kaçıştılar. Hani derler ya, "doğalın gücüne inan."

Peki ya nane yağı? Evet, belki de hiç denemediğiniz bir seçenek. Bu yağı suyla seyreltip bitkilerinize uyguladığınızda, bitleri nasıl uzak tuttuğunu göreceksiniz. Hem de mis gibi kokusuyla bahçenizde taze bir nefes...

İşte, sevgili okur, bazen en iyi çözümler, doğanın ta kendisinde saklıdır. Herkesin dilindeki arap sabununa mahkum değilsiniz. Doğal alternatiflerin dünyasına adım atın, bitlerle savaşta doğanın gücünü yanınıza alın. Çünkü bazen en basit olanı, en etkili olandır...

Geri