Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Balkonum Mis Gibi Koksun Diyenler: En Keskin Kokulu 5 Aromatik Bitki

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69cbc740df9d7.jpg

Bir sabah uyandım ve balkonuma çıktım. Hava mis gibi, ama bir şey eksik... Kokular! Evet, evet, o muhteşem kokular. İşte o an dedim ki, "Balkonumu neden küçük bir cennet bahçesine çevirmeyeyim?" Aromatik bitkilerle dolu bir balkon, hayat kalitemi nasıl da artırırdı. Peki ama hangi bitkiler?

İlk aklıma gelen fesleğen oldu. Mis gibi kokusu var ya, insanın içini açıyor resmen. Taze fesleğen kokusu, özellikle yaz akşamlarında balkon sohbetlerine eşlik etsin istemez miydiniz? Hem kolay bakımı da cabası. Fesleğeni, toprağı nemli tutmayı ihmal etmeden saksıya ektiniz mi, gerisini doğa hallediyor zaten.

Bir de nane var tabii. Tazelik deyince akla ilk o gelir. Salatalara, içeceklere tat katmanın ötesinde, nane yapraklarıyla dolu bir saksı, balkonda otururken esen rüzgarla birlikte burnunuza nasıl hoş bir koku getirir, bir bilseniz. Hele ki o an, taze demlenmiş bir bardak çay elinizdeyse...

Lavanta, olmazsa olmazlardan biri. Rengi, kokusu... İnsanı başka diyarlara götürüyor. Fransız köylerini düşünün mesela. Hem sinekleri de kovuyor, daha ne olsun? Evin her köşesinde o mis gibi lavanta kokusu... Vallahi harika!

Ve tabii ki biberiye. Mutfakta harikalar yaratıyor ama kokusunu da es geçmemek lazım. Biberiye, Akdeniz esintisini balkonunuza taşır. Sıcak bir yaz gününde hafif bir esintiyle biberiyenin o keskin kokusu burnunuza dolduğunda, kendinizi deniz kıyısında hissetmek işten bile değil.

Son olarak kekik... Ah, kekik! Et yemeklerine kattığı lezzet bir yana, kokusuyla da baş döndürüyor. Bir tutam kekik kokusu, bir anda sizi dağların serinliğine götürebilir. Balkonunuzda bir köşede durdu mu, o koku her daim sizinle.

İşte böyle dostlar! Balkonumu mis gibi kokutmak isteyenler için beş aromatik bitkiyle tanıştınız. Hepsi birbirinden güzel, birbirinden özel. Hem göz, hem burun zevkinize hitap eden bu güzelliklerle dolu bir balkon, hayal değil, sadece bir saksı uzakta...

Geri