BitkiBereket
Fide
Konu Sahibi
: BitkiBereket
Şimdi bir düşün bakalım; sabah uyandın, balkona çıktın ve mis gibi nane kokusu seni karşıladı. İşte bu, şehir hayatının stresinden kaçmanın en güzel yolu. "Abi, ben balkonumda bitki yetiştiremem ki," deme sakın. Denemeden bilemezsin. Nane dediğin şey, zaten su gibi büyüyor. Hele bir de reyhan ekledin mi, balkonun adeta bir Akdeniz bahçesi... İşte o zaman keyfine diyecek yok.
Biliyor musun, nane ve reyhan sadece yemeklere lezzet katmakla kalmıyor, aynı zamanda ruhunu da dinlendiriyor. Biraz su, biraz güneş, biraz da sevgi ver yeter. Bak, göreceksin; bir hafta içinde yaprakların nasıl da coştuğunu... Nane dediğin şey, ilgi gördükçe daha bir güzel kokar, daha bir yeşerir. Reyhan desen, mis gibi rengiyle gözünü gönlünü açar. Bir bakıma, hayatın stresine karşı direnmenin en doğal yolu.
"Nasıl yani, nane ve reyhan yetiştirmek bu kadar basit mi?" diye sorabilirsin. Evet, o kadar basit. Ama arada bir kontrol etmen lazım, suyu fazla kaçmasın. Çünkü bu ikisi de fazla suyu pek sevmez. Hele o reyhan, nazik bir hanımefendi gibi, fazla suyu hiç kaldırmaz. Gözün gibi bak, ama çok da üstüne düşme. Bırak, kendi halinde büyüsünler.
İşin en güzel yanı ne biliyor musun? Balkonda otururken elini uzattığında, taze bir dal koparıp çayına atabilmek. Vallahi, o çayın tadı başka hiçbir yerde yok. Hem taze hem doğal. Misafirlerin de geldiğinde havan yeter abi. "Bunları ben yetiştirdim," demenin gururu bir başka. İnan, denemeden anlayamazsın.