Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Bahçemde Bu Sene Neler Var? Fotoğraflı Ve Güncel Bitki Gelişim Durumu

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69d3065186b0d.jpg

Bu yıl bahçemde neler var, bir bilseniz! Her sabah kahvemi alıp bahçeye çıktığımda, o taze toprak kokusu ve yeşilin bin bir tonu beni karşılıyor. "Acaba bu sene domatesler nasıl olacak?" diye düşünmeden edemiyorum. Geçen yılın kuraklığını unutturmaya kararlı bir bahar yaşıyoruz. Yağmurun sesi, toprakta yankılanıyor. Bazen insan, doğanın bu cömertliğine hayran kalıyor.

Bir fasulye sırığı var ki bu sene, gözlerime inanamıyorum. Daha önce bu kadar hızlı büyüyenini görmedim. Her sabah, bir parmak boyu uzamış gibi geliyor bana. Hani derler ya, "Çocuğum gibi oldu," diye, vallahi billahi doğruymuş. Özene bezene büyütüyorum. Bir de salatalıklar var, minik minik. Şimdiden kütür kütürler, elinize alıp da yememek elde değil. Bahçenin tam ortasında bir yer kapmışlar, sanki kral tahtına kurulmuş gibiler.

Bu aralar, lavantalar da pek bir neşeli. Arılar, onların etrafında dans ederken, adeta bir bahar şenliği yaşanıyor. Bazen düşünüyorum, "Bu kadar renk ve koku nasıl sığıyor bu küçücük bahçeye?" diye... İşte bu yüzden, bahçede geçirilen zamanın kıymetini bilmek lazım. Toprağın altında sakladığı her sır, bir gün güneşe selam veriyor.

Biberler ise, maşallah, bu sene pek bir ateşli. Kırmızılar, yeşiller, sarılar... Bir renk cümbüşü adeta. Geçenlerde bir arkadaşım geldi, "Abi ya, senin biberler acı mı?" diye sordu. Göz kırptım, "Gel, bir dene bakalım!" dedim. Yüzündeki ifadeyi görmeliydiniz. Bahçenin böyle sürprizleri var işte.

Son olarak, çilekler... Küçük kırmızı mucizeler. Her biri, sanki güneşin altında bir damla tatlılık biriktirmiş. Sabahları, kahvaltıya taptaze çilek toplamak, insanın yüzüne kocaman bir gülümseme yerleştiriyor. "Bahçede huzur bulunur mu?" diye soranlara cevabım hep aynı: Bulunmaz mı! Her köşesinde ayrı bir hikâye, ayrı bir mutluluk saklı.

Geri