Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Bahçedeki El Aletlerini Paslanmaya Karşı Koruyan O Gizli Karışımım

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69cc064d4ecae.jpg

Bahçede çalışırken, el aletlerimin bir kısmının paslandığını fark ettim. İnsanın içi cız ediyor, değil mi? Hele ki o çok sevdiğiniz çapa, paslanıp iş göremez hale gelince... İşte tam da bu yüzden, dedim ki kendi kendime, "Buna bir çözüm bulmalıyım!"

Bir arkadaşımın tavsiyesiyle başladım araştırmaya. Meğer evdeki malzemelerle ne mucizeler yaratılabiliyormuş! Hemen denemeye karar verdim. İhtiyacınız olanlar limon suyu, karbonat ve biraz da zeytinyağı. Evet, yanlış duymadınız, bu kadar basit!

Önce limon suyunu sıktım bir kaba. Üzerine karbonatı ekleyince oluşan kükreme sesi yok mu, işte o an anladım ki doğru yoldayım. Karışım kabarıp sakinleştiğinde, biraz da zeytinyağı ekledim. El aletlerini bu karışıma batırıp bir süre beklettim. Ardından bir bezle iyice ovaladım. Sonuç inanılmazdı...

Kullanmadığınız zamanlarda aletlerinizi bu karışımla temizleyin. Hem parlıyorlar hem de paslanmıyorlar. Bir nevi koruyucu kalkan gibi. Düşünsenize, her seferinde yeni gibi aletlerle çalışıyorsunuz. Emekleriniz boşa gitmiyor.

Şimdi, "Gerçekten etkili mi bu karışım?" diye sorabilirsiniz. Denemek lazım. Ben denedim, memnun kaldım. Yani, neden olmasın, bir deneyin derim. Hem evdeki malzemelerle ucuz yoldan bakım yapmak varken, neden daha fazla para harcayasınız ki?

Bahçede çalışırken el aletleriniz parıl parıl parlasın, paslanmasın. İçiniz rahat, işleriniz de keyifli olur. Unutmadan, bu karışım sadece paslanmayı önlemiyor, aynı zamanda aletlerin ömrünü de uzatıyor. Ne diyeyim, beni dinleyin pişman olmazsınız.

Geri