sevda türkmen
Fide
Konu Sahibi
: sevda türkmen
Bahçede vakit geçirmenin tadına doyum olmaz, değil mi? Evet, ama o çiçekler ve çimler kendi kendine sulanmıyor. İşte tam da burada bahçe hortumları ve sulama aparatları devreye giriyor. Ama hangi hortum kaçırmıyor, hangi aparat uzun ömürlü? Vallahi, iyi bir seçim yapmak şart.
Hortum seçerken dikkat etmen gereken birkaç püf noktası var. Mesela, hortumun esnekliği. Çok sert bir hortum, soğuk havalarda çatlayabilir. Ama fazla yumuşak da olmasın, çünkü o zaman da su basıncını iyi taşıyamaz. Dengeyi bulmak önemli.
Bir de hortumun uzunluğu meselesi var. Bahçenin boyutuna göre seçim yapmak lazım. Yoksa ya uzun hortumu dolandır dolandır bitiremezsin ya da kısa hortumla çiçeklere ulaşamazsın. Kısa hortumla koca bahçeyi sulamak... İşin zor, dostum!
Sulama aparatları ise apayrı bir dünya. Sprey uçları, püskürtme tabancaları, ayarlanabilir başlıklar... Seçenek çok, ama önemli olan ihtiyacına uygun olanı bulmak. Mesela, ayarlanabilir başlıklar farklı bitkiler için farklı su akışı sağlar. İyi bir seçim yaparsan, çiçeklerin bayram eder!
Bir de şu var: Kalite. Ucuz malzeme ilk başta cazip gelebilir, ama uzun vadede cebine yük olur. Paslanmaz çelik başlıklar, dayanıklı plastik hortumlar… Uzun ömürlü ürünler her zaman daha iyi bir yatırım. Bugün biraz fazla öde, yarın rahat et.