Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Bahçe Aletleri Nelerdir? (Tam Liste)

hakan 07

Fide
Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69f5c4d84fe7d.jpg

Bahçe işleriyle meşgul olan herkes bilir ki, bu işin içine bir girdiniz mi, çıkmak zor. Eline bir çapayı aldığında insan, kendini toprakla konuşurken bulabilir. Çapa demişken, bu alet bahçeciliğin temel taşlarından biri. Toprağı havalandır, köklere nefes aldır ve arada bir belini doğrultmayı unutma!

Şimdi, makas... Bahçenin kuaförü. Bitkilerin saçlarını kesip, onlara yeni bir görünüm kazandıran bu alet, en ufak dalda bile ustalığını sergiler. İyi bir makasın keskinliği, bahçenizin güzelliğine güzellik katabilir. Yoksa o güzel çiçeklerin dalları nasıl düzgün bir şekilde kesilecek? Düşünmesi bile...

Sulama kabı olmadan bir bahçe, çöllerde susuz kalmış bir bedevi gibidir. Su, bitkilerin can damarı; ama çok su verirseniz de boğulurlar. İnsanın bu ince dengeyi tutturması lazım. Bir bakmışsınız, kaktüs bile çiçek açmış!

Tırmık, bahçenin terapisti. Toprağı nazikçe kazır ve dümdüz eder. Bahçede bir şeyler ters gittiğinde, tırmıkla üstesinden gelebilirsiniz. Sanki toprakla bir nevi huzur anlaşması yapar gibi...

Ellerini kirletmekten çekinmeyenlerin en iyi arkadaşlarından biri de eldivenlerdir. Toprağa dokunmanın verdiği haz bambaşka ama ellerinizin de bir sınırı var. Eldivenler o sınırı aşmanıza yardım eder, tabii ki delik olmadıkları sürece.

Bahçede kazı çalışması yapacaksanız, küreği elinize alın. Kürek, toprağı kaldırır, çukuru açar ve bazen de bir define avcısına dönüşürsünüz. Biraz hayal gücüyle, her şey mümkün!

Hortum dediğin, bahçenin can damarı. Su, hortumdan akar, bitkilere ulaşır ve bir anda bahçeniz yemyeşil bir cennete dönüşür. Hortum eğlenceli de olabilir ama su savaşına dönüşmediği sürece...

Her ne kadar bahçe aletleri listemiz burada sona eriyor olsa da, unutmayın ki bu aletler sadece birer araç. Asıl iş, sizin sevginizle, emeğinizle ve sabrınızla gerçekleşir. Haydi, bahçeye!

Geri