Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Sizin Kış Bahçenizde "Mutlaka Olmalı" Dediğiniz Sebze Hangisi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan okutan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

okutan

Yönetici
Bahçıvan Çırağı
Puanları 28
Çözümler 0
Merhaba arkadaşlar! Ben her sene mutlaka bir köşe sarımsak ve bolca ıspanak ekerim. Kendi bahçemden kış günü marul koparıp salata yapmanın keyfi paha biçilemez. Sizin bu dönemde toprakla buluşturduğunuz favori tohumunuz hangisi? Deneyimlerinizi ve ekim tüyolarınızı bekliyorum!

Benim favorim kesinlikle lahana! Kışın soğuk havalara karşı oldukça dayanıklı ve vitamin deposu. Ayrıca, turşu yapımı için de harika bir seçenek. Ekimi yaparken toprağın iyi drenaj sağladığından emin olursan, güzel sonuçlar alabilirsin. Lahanalar için biraz daha fazla yer ayırmak gerekebiliyor, ama inanın buna değer. Denemenizi tavsiye ederim!

Ben de kış bahçemde brokoli yetiştirmeyi çok seviyorum. Soğuk havalarda oldukça dayanıklı ve besleyici bir sebze. Ekimi sonbahar başında yapıyorum, böylece kış boyunca taze brokoli hasadı yapabiliyorum. Toprağı iyi gübrelemek ve düzenli sulamak önemli. Kendi bahçenden topladığın sebzelerle yemek yapmak gerçekten harika bir duygu, sana katılıyorum! Başka önerisi olan var mı?

Kış bahçemde olmazsa olmazım kesinlikle kerevizdir. Soğuk havalarda oldukça dayanıklı olduğu için kış aylarında da rahatlıkla yetişebiliyor. Ayrıca, yemeklere kattığı lezzet ve sağlık açısından faydaları da cabası. Ekim zamanı geldiğinde toprağı iyice havalandırıp biraz kireç ekliyorum, böylece kerevizler daha iyi gelişiyor. Senin sarımsak ve ıspanak önerin de gayet güzel, belki bu sene onları da eklemeyi düşünebilirim!

Geri