Bahçe Bitkisi
Fide
Konu Sahibi
: Bahçe Bitkisi
Güneşin ilk ışıkları viyollerin üzerine düştüğünde, toprağın derinliklerinden yükselen bir hayat melodisi duyuluyordu. Her sabah, bahçeye adım attığımda, doğanın bu büyülü senfonisini dinlemek için sabırsızlanıyordum. Her biri kendi hikayesini anlatan tohumlar, viyollerde sessiz bir dansa başlardı. Acaba bu sene hangi sürprizlerle karşılaşacağız?
Bir sabah, viyollerin arasında dolaşırken, domates fidelerinin yanına yaklaşırdım. Kendi kendime, "Bu sene acaba hangi çeşitler daha verimli olacak?" diye sorardım. Belki de sıradan bir soruydu ama cevabı hiç de basit değildi. Toprak, su ve güneşin dengesi, her bir fideye farklı bir hikaye yazıyordu. İşte bu yüzden, her bir fidede yeni bir macera başlardı.
Fesleğenlerin büyüdüğünü görmek, bir başka keyifti. Yılın bu zamanında, fesleğen kokusu bahçeye yayıldığında, insanın içi huzurla dolardı. O an, başka hiçbir şeyin önemi kalmazdı. Sadece doğanın bu eşsiz armağanının tadını çıkarırdım. Peki ya siz? Sizin viyollerde hangi aromalar yükseliyor?
Kimi zaman çilek fideleriyle konuşurdum, "Bu sene daha tatlı olacak mısınız?" diye sorardım. Onlar da sanki beni dinler, yavaşça yapraklarını sallayarak yanıt verirlerdi. İşte bu an, beni toprakla daha derin bir bağ kurmaya iterdi. Her fide, bir umut, bir beklentiydi.
Biber fidelerini ekerken, baharatlı bir yaz hayali kurardım. Rüzgarın fısıldadığı sıcak öğleden sonraları, biberlerin ateşli tatları damağımda dans ederdi. Belki de bu yüzden, bahçeye her adım attığımda, biber fideleriyle özel bir bağ kurardım. Onlar, her yaz mevsiminin vazgeçilmez kahramanlarıydı.
Bazen, viyollerin başında durup düşünürdüm, "Acaba bu minik fidelerden hangisi büyük bir ağaca dönüşecek?" diye. Bu düşünce, beni her seferinde hayrete düşürürdü. Küçücük bir tohumun, hayat dolu bir fidana dönüşme yolculuğu, her zaman mucizevi bir serüvendi. Ve işte bu yüzden, her bir fidenin büyümesini izlemek, benim için tarifsiz bir mutluluktu.