tohum fatma
Fide
Konu Sahibi
: tohum fatma
Ev yapımı ilaçlar, doğal yaşamın kalbine dokunan bir tutku meselesi. Ancak işin püf noktaları var. Güneşin altında kendi karışımlarınızı hazırladığınızda, işler biraz karışabilir. Yaprakların üzerindeki su damlaları, mercek etkisi yaratıp yanıklara sebebiyet verebilir. Ah bir bilseniz, o yeşil yaprakların nasıl kahverengiye döndüğünü! Gözlerinizle görmeden inanmazsınız.
Bir sabah, bahçemde yaptığım rutin gezintimde, o günün felaketini fark ettim. Domates yapraklarım resmen kavrulmuş gibi görünüyordu. Acaba nerede hata yapmıştım? Güneşin altında ilaç karıştırırken, bu tür detayların ne kadar önemli olduğunu o an öğrendim. İtiraf ediyorum: O sıcakta çalışırken, suyun yapraklar üzerinde ne gibi bir etkisi olabileceğini düşünemedim. Ama artık biliyorum.
Peki ya siz? Hiç düşündünüz mü, doğanın bu küçük oyunlarını? Güneşin altında yaprakların üzerine su damlattığınızda, o suyun mercek gibi çalışacağını? Eğer yaprakların yanmasını istemiyorsanız, karışımlarınızı gölgede hazırlayın. Evet, gölgede! Günün ilerleyen saatlerinde, hava biraz serinleyince, işte o zaman yapın ne yapacaksanız. Bu tavsiyeye kulak verin, pişman olmazsınız.
Ama bu sadece bir başlangıç. Ev yapımı ilaçlarınızı hazırlarken birçok faktör var dikkat etmeniz gereken. Malzemelerin oranları, karıştırma süreleri ve uygulama şekilleri... Hepsi birer bilim gibi. Deneyin, yanılın, öğrenin. İnanın bana, bu deneyler sonunda bahçeniz de siz de bambaşka bir hale bürüneceksiniz.