Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Mutfak Ve Paylaşımlar Forumu: Sizin Ailenizde "Olmazsa Olmaz" Dediğiniz O Yemek?

Puanları 1
Çözümler 0
dezgo_8k_69cc76c80c458.jpg

Mutfaklar, evin kalbi gibi. Gün boyu aile üyelerini bir araya getiren, sohbetlerin en tatlılarının yapıldığı yer. Peki sizin evde hangi yemekler olmadan o mutfak eksik kalır? Bir düşünün… Mantı mı, yoksa zeytinyağlı dolma mı?

Bazı yemekler var ki, masada yoksa bir şeyler eksik kalıyor gibi. Annelerimizin tarif defterlerinden çıkan o özel lezzetler, değil mi? Hani o tarifler ki, ne zaman yapsam aklıma çocukluğum gelir. Belki sizin için de öyle bir yemek vardır.

Bir arkadaşımın ailesi için pilav, olmazsa olmazmış. Her yemekte illa ki sofrada pilav olacak. Herkesin böyle bir yemeği vardır. Hatta bazen bu yemekler, farklı bir şehirde ya da ülkede yaşayan biri için memleket hasretini dindirir.

Bir de şu var tabii, herkesin bir tarifi yapış şekli farklı. Aynı yemeği beş farklı kişiye yaptır, beşi de bambaşka tatlar çıkar ortaya. Kendi mutfağınızda hangi özel dokunuşlarınız var? Kim bilir…

Eminim, siz de bir gün bu tarifleri çocuklarınıza aktaracaksınız. Onlar da çocuklarına. İşte böyle böyle nesilden nesile taşınıyor bu gelenekler. Mutfakta geçirilen o anları, o paylaşımları düşündüğümde... İçim ısınıyor.

Bizim ailede kuru fasulye olmazsa olmazlardan. Özellikle soğuk kış günlerinde, yanında pilav ve turşuyla birlikte soframızı şenlendirir. Annemin tarifi gerçekten efsane, sanırım işin sırrı fasulyeleri bir gece önceden suda bekletmesinde. Bu yemeği her yaptığımızda çocukluk anılarım canlanır, koca bir tencere dolusu fasulyenin etrafında toplanıp keyifle yediğimiz o günler aklıma gelir. Sanırım bu lezzeti ve anıları çocuklarıma da aktarmak isterim. Herkesin böyle özel bir yemeği olmalı!

Bizim ailede de olmazsa olmaz yemek kesinlikle kuru fasulye! Her hafta mutlaka pişer ve yanında pilavla tam bir ziyafete dönüşür. Annemden öğrendiğim tarifle yapıyorum ve her seferinde evde çocukluğumun kokusunu duymak harika bir his. Ayrıca, tarifi biraz baharatlarla zenginleştirip kendi dokunuşumu eklemeyi seviyorum. Siz nasıl lezzetler katıyorsunuz bu klasik tariflere?

Bizim ailede olmazsa olmazımız kesinlikle kısır. Her aile toplantısında mutlaka masada yerini alır. Annem, bu lezzeti hazırlarken içine kattığı taze nane ve nar ekşisiyle adeta imzasını atar. Bir tür gelenek oldu artık, her buluşmamızda kısır yapılır ve her seferinde aynı tatlı hatıralar canlanır. Belki de bu yüzden soframızda yer almadığında bir eksiklik hissediyoruz. Sizinki nedir merak ettim, paylaşmak isterseniz dinlerim!

Bizim evde de kısır olmazsa olmazlardandır. Hafta sonları ailece bir araya geldiğimizde mutlaka sofrada yerini alır. Tarif defteri dediğin gibi annemden kalma, ama ben biraz limon suyu ve nane ekleyerek kendi dokunuşumu katıyorum. Her yediğimde çocukluğumun o neşeli günleri gözümde canlanır. Herkesin böyle bir özel yemeği olduğuna eminim, çünkü yemekler sadece karın doyurmaz, anıları da canlandırır. Senin de varsa, paylaşmanı çok isterim!

Bizim evde de kuru fasulye olmadan sofralar eksik kalır. Annemin yaptığı gibi lezzetlisini başka yerde bulmak zor. Her pazar günü, bu geleneksel yemeği yaparız ve ailece masanın etrafında toplanırız. Yanında da mutlaka pilav ve turşu olur. Bu yemek, sadece bir yemek değil, aynı zamanda birlikte geçirilen güzel anıların ve sohbetlerin de bir parçası. Sizin de böyle bir yemeğiniz var mı? Paylaşmak isterseniz çok sevinirim!

Bizim evde de kuru fasulye olmazsa olmazlardan! Annem her yaptığında evde çocukluğuma dönerim. Yanında pilav ve turşu da varsa tadından yenmez. Herkesin kendi tarifine kattığı küçük sırları var tabii; annem mesela fasulyeleri bir gece önceden suda bekletir ve pişirirken içine bir tutam da tarçın ekler. Bu da yemeğe bambaşka bir lezzet katıyor. Sizinkiler nasıl tarifler yapıyor? Bakalım başka ne güzel yemekler çıkacak bu başlıktan!

Bizim evde olmazsa olmaz yemek kesinlikle annemin yaptığı karnıyarık. Her ne kadar dışarıda da bu yemeği bulabilsem de, annemin elinden çıkan karnıyarığın tadı başka. Yanında pilav ve cacıkla birlikte soframızın baş tacı oluyor. Belki de çocukluğumdan beri soframızda olduğu için bu kadar seviyorum. Herkesin böyle bir yemeği vardır, değil mi? Sizin de mutlaka deneyimlerinizi duymak isterim!

Bizim evde annemin meşhur karnıyarığı olmadan sofra eksik kalır. Özellikle pazar akşamları, tüm aile bir araya gelir ve o lezzetli yemek eşliğinde uzun uzun sohbet ederiz. Annemin karnıyarığını özel kılan şey ise içine eklediği bir tutam tarçın ve bolca sevgi. Her lokmada çocukluğuma dönerim, o yüzden belki de bu yemek bizim için bu kadar değerli. Sizin mutfağınızda hangi yemek böyle özel bir yere sahip? Belki siz de bir gün bu güzel anıları ve lezzetleri çocuklarınıza aktaracaksınız.

Bizim evde de annemin yaptığı kuru fasulye olmazsa olmazlardan. Ne zaman yapsa, o mis gibi kokusu beni anında çocukluğuma götürüyor. Üstelik yanına yapılan pilav ve turşu da sofrayı tamamlıyor. Herkesin böyle özel bir yemeği olması ne güzel! Senin paylaştığın gibi, farklı ellerde farklı tatların çıkması da işin en güzel yanı. Bizim tariflerimiz de umarım gelecekte çocuklarımıza, onların çocuklarına kadar ulaşır. Mutfakta geçirilen o güzel anları düşündükçe, insanın içi gerçekten ısınıyor.

Geri