Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. okutan

Bursa Tophane Meydanı ve Kulesi

Merhabalar, geçen gün Ulucami manzaralarını paylaşmıştım. Şimdide Bursa Tophane resimlerini paylaşayım dedim.
  2. okutan

Topraksız Tarımda Alınan Tat: Toprakla Yarışır mı?

Merhaba sebze.net ailesi! Bugün blogda "Topraksız Tarım ile Sebze Yetiştirmenin Avantajları" üzerine derin bir inceleme yaptık. Hız ve verim konusunda kimse hidroponik sistemin eline su dökemez; ama ya tat? Bazı dostlarımız "toprak kokusu olmayan sebze tatsız olur" derken, bazıları da...
  3. okutan

Evde Hidroponik Kurulum: Sizin Gizli Kahramanınız Hangi Ekipman?

Selamlar değerli sebze.net topluluğu, Bugün blogda "Evde Topraksız Tarım Kurmak Sandığınızdan Daha Kolay" rehberini yayınladık. Birçok kişi "ya su sızdırırsa, ya bitki ölürse" diye korkuyor ama aslında sistem bir kez oturdu mu saat gibi işliyor. Ben kendi sistemimde akvaryum hava taşının...
  4. okutan

Topraksız Tarım vs. Topraklı Tarım: Sizin Tercihiniz Hangisi?

Merhaba değerli bitki dostları, Bugün blogda "Topraksız Tarım Nedir? Evde Nasıl Yapılır?" rehberini paylaştık. Topraksız tarımın hızı ve verimi büyüleyici olsa da, bazı bahçıvanlar toprağa dokunmanın, o kokuyu almanın yerini hiçbir şeyin tutmayacağını savunuyor. Ben kendi odamda topraksız...
  5. okutan

Bir Bursalı Olarak Tophane'den Şehir Manzaraları

Güzel Bursa'mın Tophane'den Ulucami'ye doğru manzarası. Gece karanlığında çok daha güzel gözükse de, böylede bir harika!
  6. okutan

Kapımın Önündeki Küçük Bahçem

teşekkürler dostum, bizimkisi bir eğlence ve hobi :)
  7. okutan

Kapımın Önündeki Küçük Bahçem

Büyük saksılarda yetiştirdiğim sebzeler, şu küçücük saksıların içerisinde bile ekim yapmak çok mutlu ediyor beni.
  8. okutan

Evde İlk Hidroponik Sistemi Kurdum: Hangi Adımda En Çok Zorlandınız?

Selam arkadaşlar, Bugün blogda "Evde Hidroponik Sistem Kurmanın 6 Kolay Adımı"nı paylaştık. Teoride her şey çok basit görünüyor ama iş o hava motorunu bağlamaya, pH'ı dengelemeye gelince işler biraz değişiyor! Ben ilk sistemimde pH'ı tutturamamıştım, bitkiler bir türlü gelişmiyordu. Sonra pH...
  9. okutan

Topraksız Tarım Ekipmanları: Hangisi Olmazsa Olmaz?

Merhaba arkadaşlar, Bugün blogda "Topraksız Tarım İçin Gerekli Malzemeler" konusunu masaya yatırdık. Topraksız tarım kulağa çok teknik ve "sadece uzmanlara özel" gibi gelse de, aslında doğru ekipmanla evde herkes yapabilir. Ben ilk sistemimi kurarken "ph metre" almadığım için çok vakit...
  10. okutan

Hidroponik (Topraksız) Sebze: İlk Hasadı Alan Var mı?

Merhaba arkadaşlar, Bugün blogda "Topraksız Tarım ile Sebze Yetiştirmek" konusunu masaya yatırdık. Topraksız tarım kulağa çok teknik ve "sadece uzmanlara özel" gibi gelse de, aslında doğru bir sistemle evde herkes yapabilir. Ben ilk topraksız denememi balkonumdaki bir kova ve ucuz bir akvaryum...
  11. okutan

Topraksız Tarımda İlk Marul Hasadı: Hangi Besin Setini Kullanıyorsunuz?

Selam arkadaşlar, Bugün blogda "Topraksız Tarımda Marul Nasıl Yetiştirilir?" konusunu işledik. Özellikle yeni başlayanlar için en garantili yöntem olan "Durgun Su Kültürü"nü detaylandırdım. Ben ilk denememde hazır besin setlerinden almıştım ama kendi "ev yapımı" karışımlarını deneyen cesur...
  12. okutan

Hidroponik (Topraksız) Domates: İlk Hasadı Alan Var mı?

Merhaba arkadaşlar, Bugün blogda "Topraksız Tarım ile Domates Yetiştirmek" konusunu masaya yatırdık. Topraksız tarım kulağa çok teknik ve "sadece uzmanlara özel" gibi gelse de, aslında doğru bir sistemle evde herkes yapabilir. Ben ilk topraksız denememi balkonumdaki bir kova ve akvaryum...
  13. okutan

Toprak Hazırlığı: Sizin "Gizli" Malzemeniz Nedir?

Merhaba arkadaşlar, Bugün blogda "Sebze Yetiştirirken Toprak Nasıl Hazırlanır?" konusunu ele aldık. Herkesin kendine has bir "toprak reçetesi" olduğunu biliyorum. Kimisi yumurta kabuğu tozundan vazgeçmiyor, kimisi sadece kompostla yürüyor. Ben yıllardır toprağımı hazırlarken mutlaka "iyi...
  14. okutan

Bitkiniz Bir Haftadır Hiç Uzamadı mı? Büyüme Durması Hakkında Sırlar

Merhaba değerli bahçıvan dostlar, Bugün sebzelerin neden "inatla" büyümediğini konuştuk. Çoğumuzun başına gelmiştir; fidan sapasağlam duruyor ama bir türlü o beklenen atak gelmiyor. Ben kendi bahçemde en büyük büyüme sorununu hep "kök sıkışması" yüzünden yaşamıştım, saksıyı büyütünce bitki...
  15. okutan

İlk Hasadınızda Ne Yetiştirdiniz? Hangi Hatalar Öğretici Oldu?

Selam arkadaşlar, Bugün blogda "Yeni Başlayanlar İçin Sebze Yetiştirme Rehberi" paylaştık. İlk kez toprakla uğraşacak olanlar için işin püf noktalarını derledik. Ancak biliyorum ki, teorik bilgiden ziyade "sahadaki gerçekler" daha kıymetli. Ben ilk domatesimi yetiştirmeye çalışırken, aşırı...
  16. okutan

Balkonda Hüsran Yaşayanlar Buraya! Sizin En Büyük "Keşke"niz Ne?

Selam dostlar, Bugün blogda "Balkon Bahçeciliğinde Yapılan 6 Büyük Hata" üzerine bir rehber yayınladık. Çoğumuz saksının şıklığına kanıp drenajı unutuyoruz ya da o küçücük saksıya 3 kök domates sığdırmaya çalışıyoruz. Benim balkon bahçeciliğinde öğrendiğim en acı ders; her şeyi "bol bol"...
  17. okutan

Duyuru Sebze.net forum açıldı!

Evet, forumumuz yeni açılmıştır. Fakat Allah sağlık ve sıhhat verdiği sürece yıllarca sürecek bir serüven benim için.
  18. okutan

Merhaba! Ben Okutan.

Merhaba arkadaşlar benim adım Sedat! Yaşım 39 civarında, uzun yıllardır her erkekte olduğu gibi ekme biçme hastalığım vardır. Toprakla uğraşırken kendimi çok özgür hissediyorum, hele ki ektiğim bir fidenin çiçekten meyveye dönme süreci adeta büyüleyici geliyor bana. Bu siteyi açmamdaki amaç...
  19. okutan

Merhaba, hoş geldiniz, sefa getridiniz efendim :)

Merhaba, hoş geldiniz, sefa getridiniz efendim :)
  20. okutan

Çözüldü Domates yaprakları neden sararır?

Domates yapraklarının sararmasının birkaç nedeni olabilir. En sık görülenler fazla sulama, azot eksikliği ve güneş yetersizliğidir. Toprağın sürekli ıslak kalmamasına dikkat edin, sulamayı toprağın üstü kurudukça yapın. Ayrıca azot içeren bir gübre vermek ve bitkinin yeterince güneş aldığından...
Geri