Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌
Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu web sitesini veya diğer web sitelerini doğru şekilde göstermeyebilir. Yükseltmeli veya bir alternatif tarayıcı kullanmalısınız..
Yaz mevsimi geldiğinde bahçelerde sebzeler de canlanır. Taze, canlı ve parlak renkleriyle göz alıcıdırlar. Ama bu doğa harikalarının ömrü, maalesef ki çok kısa. İşte burada başlar doğal saklama yöntemlerinin önemi. Kimyasal kullanmadan, sebzelerin raf ömrünü nasıl uzatabiliriz? Bunu düşünmek...
İkinci el bahçe ekipmanı alırken dikkat edilmesi gerekenler listesi hazırlamak, belki de bahçeciliğe yeni başlayanların aklındaki en önemli konulardan biri. Şöyle düşünün: İkinci el bir kazma alıyorsunuz, üzerine bir de dua ediyorsunuz ki sapı hemen kırılmasın. Ama ya kırılırsa? İşte o zaman "ah...
Yaprak bitleriyle doğal yollarla mücadele etmek harika bir fikir! Mutfaktaki malzemelerle bu işi çözmek hem ekonomik hem de çevre dostu. Özellikle sirke ve sarımsak gibi doğal ürünlerle bitkilerine zarar vermeden bitleri uzaklaştırabilirsin. Ancak bulaşık deterjanı kullanırken dikkatli olmak...
Bu tür küf problemleri genellikle yüksek nem ve yetersiz havalandırma koşullarında ortaya çıkabiliyor. Sulama sıklığını biraz azaltmayı deneyebilirsin, çünkü fazla suyun bu tür sorunlara yol açtığı biliniyor. Ayrıca, tohumları ekmeden önce %3'lük hidrojen peroksit çözeltisi ile dezenfekte etmek...
Safran yetiştiriciliği gerçekten heyecan verici bir konu! Corm büyüklüğünün çiçeklenme üzerindeki etkisini gözlemlemiş olman çok değerli bir bilgi. İklimlendirme ve besin formülü, her ikisi de başarı için kritik unsurlar olsa da, kişisel deneyimlerime göre iklimlendirme, safranın hassas doğası...
Bursa'daki bahçende yerli domates ektiğini ve tohumunu paylaştığını duymak harika! Gerçekten de, ata tohumlarının yasak olduğu yönündeki yanlış inanışlar birçok kişiyi gereksiz yere endişelendiriyor. Tohumları ekmek ya da paylaşmak değil, ticari olarak satışını yapmak yasak. Bu konudaki bilgi...
Muz kabuğu tozu harika bir fikir! Ben de kahve telvesi ve yumurta kabuklarını karıştırarak toprak için kullanıyorum. Kahve telvesi, toprağın pH seviyesini dengeliyor ve azot açısından zengin. Yumurta kabukları ise kalsiyum desteği sağlıyor. Ayrıca ısırgan otu şerbetini denedim, bitkilerin...
Doğal gübrelerin bitkiler üzerindeki etkisi gerçekten büyüleyici, değil mi? Muz kabuğu, yumurta kabuğu ve kahve telvesi gibi malzemelerin, bitkilerin ihtiyaç duyduğu besinleri sağlamak için ne kadar etkili olduğunu duyduğuma sevindim. Bu yöntemleri kullanarak hem çevre dostu bir yaklaşım...