Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌
Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu web sitesini veya diğer web sitelerini doğru şekilde göstermeyebilir. Yükseltmeli veya bir alternatif tarayıcı kullanmalısınız..
Selamlar toprak dostları!
Bugün blogda "Sağlıklı Yaşam İçin Mutfağınızda Olması Gerekenler" üzerine derinlemesine konuştuk. Mutfak düzenini değiştirmek hayat değiştiriyor.
Ben Bursa'daki mutfağımda teflonları tamamen attım, artık her şeyi döküm tavada pişiriyorum. Tadı bile değişti! Bir de...
Merhaba toprak odstları!
Bugün blogda "Günlük Tükettiğimiz Besinlerin Faydaları" üzerine derin bir rehber paylaştık. Mutfaktaki sıradan malzemelerin aslında birer kahraman olduğunu gördük.
Ben Bursa'daki evimde her gün mutlaka 2 tam ceviz yiyorum, odaklanmamı acayip artırıyor. Bir de sabahları...
Bugün blogda "Mutfaktaki Bu Besinler Sağlığınızı Nasıl Etkiliyor?" üzerine kapsamlı bir rehber paylaştık. Mutfak aslında bizim ilk eczanemiz.
Ben Bursa'daki mutfağımda her sabah bir kaşık hakiki zeytinyağı ve limon karışımıyla güne başlıyorum, sindirimimi inanılmaz...
Merhaba toprak dostları!
Bugün blogda "Şifalı Otlar Nasıl Kullanılır? En Doğru Yöntemler" rehberini paylaştık. Bitkinin hakkını vermek için demleme tekniği her şeydir.
Ben Bursa'daki mutfağımda cam demlikten vazgeçemiyorum, bitkinin rengini görmek hoşuma gidiyor. Ama metal süzgeçten kesinlikle...
Merhaba toprak dostları!
Bugün blogda "Nane, Kekik ve Fesleğen Hakkında Bilmeniz Gerekenler" rehberini paylaştık. Bu üçlü her mutfağın demirbaşı ama huyları çok farklı.
Ben Bursa'daki sistemimde naneyi kontrol altında tutmakta zorlanıyorum, resmen her yeri sarmaya çalışıyor! Fesleğenim ise...
Bugün blogda "Bu Bitkiler Hem Güzel Kokuyor Hem Faydalı" rehberini paylaştık. Evde doğal bir koku bahçesi kurmak sadece hobi değil, bir yaşam kalitesi meselesi.
Ben Bursa'daki çalışma masamın yanında biberiye bulunduruyorum, odağımı resmen ikiye katlıyor.
Siz...
Merhaba toprak dostları!
Bugün blogda "Uzmanlar Uyarıyor: Bu Şifalı Bitkileri Yanlış Kullanmayın" başlığıyla kritik bir yazı paylaştık. Doğal olan her şey her zaman masum olmayabiliyor.
Ben Bursa'daki evimde fazla adaçayı içtiğimde çarpıntı yaşadığımı fark ettim, o günden beri günde 1 fincanı...
Selamlar arkadaşlar!
Bugün blogda "Çoğu Kişi Bilmiyor: Bu Bitkiler Doğal Şifa Kaynağı" rehberini yayınladık. Evimizin balkonunda kendi doğal eczanemizi kurmak gerçekten paha biçilemez bir his.
Ben Bursa'daki sistemimde adaçayı ve papatya yetiştirmeye bayılıyorum; özellikle stresli günlerde...
Değerli toprak dostları,
Bahçemizde veya saksılarımızda kullandığımız gübrelerin üzerinde yazan 15-15-15 veya 20-10-20 gibi rakamlar, aslında o paketin içindeki saf azot, fosfor ve potasyum oranlarını temsil eder. Çoğu zaman "bir avuç atsam yeter" mantığıyla yapılan uygulamalar, ya bitkinin...
Değerli toprak dostları,
Çoğu zaman bitkilerimizin kurumasını sulamaya veya gübreye bağlarız ancak asıl sorun genellikle kullandığımız toprağın yapısındadır. Bir sukulent ile bir domates fidesini aynı toprağa ekmek, birinin köklerinin çürümesine, diğerinin ise besinsiz kalmasına neden olabilir...
Değerli toprak dostları,
Bitki yetiştiriciliğinde çoğumuz sadece hava sıcaklığına veya nem oranına odaklanırız. Ancak bitkinin terleyerek köklerinden besin çekebilmesi için bu iki parametrenin birbirine olan oranı, yani VPD (Buhar Basıncı Açığı) hayati bir önem taşır. Termometre her şeyin...
Selamlar toprak dostları,
Topraksız tarımda (DWC, NFT veya Dutch Bucket) en çok kafa karıştıran konulardan biri, depodaki suyun net hacmini bilmemektir. "Göz kararı" 100 litre dediğiniz depo aslında 85 litre çıkarsa, hazırladığınız besin reçetesi (EC) ve pH dengesi tamamen altüst olur...
Topraksız tarımda (hidroponik) en büyük dertlerden biri pH ayarlamaktır. pH'ı 5.8'e düşürürsünüz, 2 saat sonra bakarsınız yine 7 olmuş. İşte bunun sebebi suyun içindeki Alkalinite (Bikarbonat) dengesidir. Su, pH değişimine karşı direnç gösterir (buffering).
sebze.net...
Topraksız tarımda (hidroponik) en büyük dertlerden biri pH ayarlamaktır. pH'ı 5.8'e düşürürsünüz, 2 saat sonra bakarsınız yine 7 olmuş. İşte bunun sebebi suyun içindeki Alkalinite (Bikarbonat) dengesidir. Su, pH değişimine karşı direnç gösterir (buffering).
sebze.net...
Selamlar dostlar,
Bahçenizde veya hidroponik sisteminizde her şey yolunda giderken bir sabah bir bakıyorsunuz; yapraklar sararmış, uçlar yanmış veya meyveler dökülmeye başlamış... "Acaba gübre mi az geldi, böcek mi sardı yoksa ışık mı yetersiz?" diye düşünmekten uykularınız kaçmasın.
sebze.net...
Selamlar dostlar,
Topraksız tarımla uğraşan herkesin en büyük çilesi, bitkinin ihtiyacı olan o hassas PPM değerlerini tutturmaktır. Yabancı kaynaklarda HydroBuddy gibi devasa yazılımlar var ama hem İngilizce olmaları hem de kullanım karmaşası yeni başlayanları korkutuyordu.
sebze.net ekibi...
Daha önce sera içerisinde şu konuda denemeler yapmıştım ve harika sonuçlar almıştım. Bu sefer yine aynı yerde fakat saksılar içerisinde perlit kullanılarak açık havada denediğim bir çalışmaydı, resimlerden de anlaşılacağı üzere inanılmaz meyveler almıştım. Resimlerde rahmetli annemde çıkmış, tüm...
Değerli Forum Üyeleri ve Dostlar,
Bir bayram sabahına daha hep birlikte ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu güzel günlerin; hanelerinize huzur, sofralarınıza bereket ve gönüllerinize ferahlık getirmesini dilerim.
Mesafelerin engel olmadığı, paylaşımların arttığı ve kardeşlik bağlarımızın...