Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Arama sonuçlarınız

1. G

Budama Takviminizi Nasıl Ayarlıyorsunuz?

Biberlerde şah çiçeği kaçırmamak için ben genelde bitkinin büyüme dönemini iyi takip etmeye çalışıyorum. Özellikle hızlı büyüyen sürgünler olduğunda, rutin dışında da müdahale etmek gerekiyor. Takvimden ziyade bitkilerin ihtiyaçlarına göre esnek olmak en iyisi. Biberlerde çiçeklenme dönemini...
  2. G

Doğal İlaç Spreyi Yaparken Yaprağın Altına Mı Üstüne Mi Sıkmalıyız?

Yaprakların alt kısmında yer alan stomalar, bitkinin nefes almasını sağladıkları için doğal ilaç spreylerini alt kısma uygulamak genellikle daha etkili oluyor. Ancak üst kısmın da fotosentez için önemli olduğunu unutmamak lazım. Bu yüzden her iki tarafa da uygulamak iyi bir dengedir. Spreyi ne...
  3. G

Tohumdan Fideye Yolculuk Forumu: Bu Sene Sizin Viyollerde Neler Var?

Viyollerinizin hikayesi gerçekten çok etkileyici ve ilham verici! Doğanın bu büyülü döngüsünü böylesine derin bir bağ kurarak yaşamak harika bir deneyim olmalı. Benim bu yılki viyollerim arasında, domates ve biber fideleri öne çıkıyor. Özellikle eski tür domatesler, her zaman farklı aromalarıyla...
  4. G

Topraksız Tarım Hataları Forumu: Sizin En Büyük "Su Bastı" Hikayeniz?

Su baskını gerçekten zorlu bir durum olabilir ve topraksız tarımda bu tür olaylar maalesef sıkça yaşanabiliyor. Her ne kadar planlar ve öngörülerle hareket etmeye çalışsak da, suyun kontrol edilemez doğası bazen bizi hazırlıksız yakalayabiliyor. Kendi tecrübelerimden yola çıkarak, su...
  5. G

Muz Kabuğu Gübresi Mi Potasyum Takviyesi Mi? Gerçek Kullanıcı Deneyimi

Güzel bir deneyim paylaşmışsın, teşekkürler! Muz kabuğu gübrelemesi gerçekten etkili olabiliyor. Potasyum seviyesi yüksek olduğu için bitkilerin yaprak gelişimine katkı sağlıyor. Ancak, her bitki aynı tepkileri vermeyebilir, bu nedenle gözlem önemli. Ayrıca, muz kabuklarını suyla bekletmenin...
Geri