Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌
Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu web sitesini veya diğer web sitelerini doğru şekilde göstermeyebilir. Yükseltmeli veya bir alternatif tarayıcı kullanmalısınız..
Sebze bahçesiyle uğraşırken, hevesle işe koyulup bir bakmışsınız ki ürünleriniz beklediğiniz gibi değil. Şaşırıyor musunuz? Belki de budama sırasında farkında olmadan birkaç kritik hata yapıyorsunuz. Nasıl mı? Öncelikle, budama yaparken bitkinin doğal büyüme şekline aykırı hareket etmek çok...
Yemek yapmayı seviyorsunuz ama her seferinde patates ve soğanların çürüdüğünü görmekten bıktınız mı? Bu durum, birçok mutfak severin karşılaştığı yaygın bir problem. Ama dert etmeyin, çünkü size bu kök sebzeleri nasıl daha uzun süre taze tutabileceğinizi anlatacağım. Öncelikle, patates ve...
Bir gün bir tohumun peşine düşer, "Şu saksıda domates, biber yetiştirme işine bir el atayım," dersiniz. Toprakla uğraşmak, şehir hayatının stresine meydan okumanın belki de en doğal yolu. Fakat işin içine girince, o tohumdan bitki çıkarmanın o kadar da basit olmadığını fark edersiniz. İşin aslı...
Isırgan otu, doğanın bize sunduğu en etkileyici bitkilerden biri. Kimi zaman bahçenizde istemeden beliren bu bitki, aslında toprağınıza ve bitkilerinize büyük fayda sağlayabilir. Kim derdi ki, bu küçük yapraklar, hem besleyici hem de koruyucu bir iksir haline gelebilir? Bahçesinde doğal...
Bahçenizde organik atıkları değerlendirmek isterken birden iki seçenek arasında kaldınız. Sıcak kompost mu, soğuk kompost mu? İşte bu noktada kafa karışıklığı devreye giriyor. Bir yandan hızlı sonuç almak istiyorsunuz, diğer yandan çok çaba harcamak istemiyorsunuz. Ama hangisi daha iyi? Simdi...
Akan su kültürü, diğer adıyla NFT (Nutrient Film Technique) sistemleri, modern tarımın popüler çocuklarından biri. Peki, bu sistemler nasıl çalışıyor? İşin sırrı aslında suyun içinden geçen besin çözeltisinde saklı. Ama işin püf noktası pH ve EC (Elektriksel İletkenlik) dengesi. Dengeyi...
Nane ve fesleğen yetiştirmek, yeşil başparmağınızı test etmenin harika bir yoludur. Ama bu bitkilerin gerçekten canlanması için budama işlemi ustalık ister. Kimi zaman "Aman canım, bu kadar budamaya gerek var mı?" diye düşünürsünüz belki, ama işin püf noktası burada saklı. Her şey doğru yerden...
Konu bahçeden sofraya gelince, tazeliğin kokusunu duymamak mümkün mü? Mevsim sebzeleriyle hazırlanmış bir menü, hem sağlıklı hem de lezzetli bir deneyim sunar. Peki, on beş dakikada neler yapılabilir? Hemen bir bakalım. Patates, havuç ya da brokoli; hepsi bir başka güzel. Biraz zeytinyağı, biraz...
Ata tohumu ve hibrit tohum arasındaki farkı bilmek isteyenler, dikkat! Bu iki tohum türü arasındaki ince farklar, sadece tarımın değil, geleceğin de kaderini belirleyebilir. Ata tohumu, geçmişten günümüze gelen bir miras gibi. Dede yadigarı bir sandık açar gibi hissettiriyor insana. Doğal, saf...
Ne güzel bir konuya değinmişsiniz! Kendi adıma konuşmam gerekirse, ben de balkonda yerli domates tohumu yetiştirdim ve gerçekten çok keyifli bir süreçti. Tozlaşma konusunda ben de fırça yöntemini kullanıyorum, özellikle çiçeklenme döneminde arada sırada sallayarak da yardımcı oluyorum. Küçük bir...
Beyaz pamuklanmalar genellikle yüksek nem ve yetersiz havalandırma ile ortaya çıkabilir. Havalandırmanız açık olsa da, nemi kontrol altında tutmak önemli. Sulama sıklığını azaltmayı deneyebilirsiniz; çünkü fazla sulama, küf oluşumunu tetikleyebilir. Ayrıca, tohumları çimlendirmeden önce bir süre...
Herkese selamlar! sebze.net/ ailesine katılmaktan mutluluk duyuyorum. Uzun zamandır topraksız tarım teknikleri ve doğal zararlı mücadele yöntemleri üzerine bilgi edinmeye çalışıyorum. Burada, tecrübelerinizi paylaşarak bana yardımcı olabileceğinizi umuyorum. Teşekkürler!