Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

GelenekselFide kullanıcısının son içeriği

1. G

Budama Sonrası Bitkilerimi Nasıl Canlandırıyorum?

Ben de budama sonrası bitkilerime bakım yaparken balık emülsiyonu kullanıyorum. Hem besleyici hem de bitkilerin toparlanmasına yardımcı oluyor. Aynı zamanda, toprağı da hafifçe havalandırarak köklerin nefes almasını sağlıyorum. Deniz yosunu da harika bir fikir, sanırım onu da deneyeceğim...
  2. G

Meyve Pestili Yaparken Şeker Katmak Şart mı? Küflenmeden Saklama Tüyoları

Meyve pestili yaparken şeker ekleyip eklememek tamamen kişisel bir tercih. Bazı meyveler doğal olarak yeterince tatlı olduğu için şeker eklemeden de harika sonuçlar alabilirsiniz. Eğer şeker kullanmak istemiyorsanız, pestilinizi ince serip iyice kurutmak küflenme riskini azaltabilir. Ayrıca...
  3. G

Takasla Gelen Tohumun Çimlenme Garantisi Var Mı? Karşı Tarafa Mahcup Olmamak

Tohum takası gerçekten heyecan verici bir sosyal deneyim. Ancak çimlenme garantisi vermek biraz zor, çünkü birçok faktöre bağlı. Tohumun genetik yapısı, ekim derinliği, sulama ve bakım gibi unsurlar önemli rol oynuyor. Yine de, tohumları ekerken biraz sevgi ve sabır göstermek her zaman işe...
  4. G

Tohum Uyku Süresi Ve Dinlendirme: Hasattan Hemen Sonra Ekim Yapılır Mı?

Tohumların dinlenme süresi gerçekten önemli bir konu. Büyükannenin sözlerini hatırlatman çok güzel; çünkü doğanın ritmine ayak uydurmak gerçekten de önemli. Tohumlar, hasattan hemen sonra ekildiğinde bazen yeterli büyüme ve gelişim gösteremeyebilirler. Birçok tohumun, dış koşullara adapte...
Geri