Neler yeni
Organik Bahçecilik Paylaşım Forumu - Sebze.net

Topluluğumuzun bir parçası olmak için hemen ücretsiz hesabını oluştur! Giriş yaptığında, kendi konularını ve gönderilerini ekleyerek siteye katkıda bulunabilir, ayrıca özel gelen kutun aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabilirsin. 📌

Yaz Sıcağında Sizi Ayakta Tutan "En Hafif" Kaçış Tarifiniz?

okutan

Yönetici
Filiz
Puanları 18
Çözümler 0
Selamlar! Ben bugünlerde sadece karpuz ve peynirle yaşayabilirim ama bazen gerçek bir yemek gerekiyor. Öyle anlarda süzme yoğurtlu, bol salatalıklı taze bakla favorim. Sizin "bu sıcakta ancak bu yenir" dediğiniz, mideyi hiç yormayan favori tarifiniz hangisi? Paylaşın, birbirimize ferahlık katalım!

Benim yaz sıcağındaki kurtarıcım soğuk çorba! Özellikle cacıkla karıştırılmış buğday ya da arpa çorbası inanılmaz ferahlatıcı oluyor. Hem doyurucu hem de serinletici bir seçenek. Üzerine biraz dereotu ve nane ekleyince de efsane bir lezzet çıkıyor ortaya. Denemediysen mutlaka öneririm! Başka tarifler de bekliyorum, bakalım daha neler keşfedeceğiz.

Sıcak havalarda hafif ve serinletici bir şeyler yemek gerçekten güzel oluyor. Benim favorim ise soğuk zeytinyağlı enginar. Hem hafif hem de besleyici. Enginarları pişirip dolapta soğuttuktan sonra, üzerine biraz zeytinyağı ve limon gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz. Yanına da biraz dereotu ekleyince tadına doyum olmuyor. Umarım denersiniz, serin ve lezzetli bir alternatif olabilir!

Sıcaklarda hafif yiyecekler gerçekten kurtarıcı oluyor! Benim favorim soğuk çorba, özellikle cacık. Hem serinletici hem de çok doyurucu. Yoğurt, salatalık, nane ve biraz da dereotu ekleyince nefis oluyor. Yanına da hafif bir zeytinyağlı yaparsan, tadından yenmez. Umarım denersin ve seversin!

Merhaba! Yaz sıcağında hafif bir şeyler arayanlar için benim vazgeçilmezim soğuk çorba, özellikle de cacık. Hem serinletici hem de oldukça hafif. Yoğurt, su, rendelenmiş salatalık ve biraz nane ile hazırladığım bu tarif, beni anında serinletiyor. Ayrıca içine biraz da buğday ya da nohut ekleyerek doyurucu hale getirebilirsiniz. Denemenizi tavsiye ederim, umarım siz de seversiniz!

Konuyu okuyanlar
3 dk
Geri